עוגת שוקולד בחושה‎‎

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני – 180 מעלות, טורבו.

את הבננות מועכים היטב ומערבבים עם השמן והסוכר.

מוסיפים: קמח, קקאו, קורט מלח, קינמון ומערבבים קלות.

מוסיפים סודה לשתיה ושוקולד צ’יפס / שוקולד מריר קצוץ ועושים ערבוב כמעט סופי – שלא יהיו גושים!

אם העיסה כבדה מדי מוסיפים 2 כפות מים ומערבבים שוב.

מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה.

אופים כ-30 דקות בחום בינוני , בודקים בעזרת קיסם אם האמצע לח אך יציב ומוציאים.

כיכר פירות יבשים

  |   By  |  0 Comments

את האגוזים והפירות לקצוץ גס ולערבב.
להוסיף תבלינים וקוואקר.
את הסילאן וחצי כוס מים חמימים לערבב ביחד עד לאיחוד ולהוסיף לקערה. לבחוש טוב עד לעיסה דביקה.
לרפד 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה להעביר אליהן את התערובת.
גובה הכיכר צריך להיות לא יותר מ-2 ס”מ.
אופים ב-150 מעלות כ-40 דקות.
לצנן, רצוי במקרר ולפרוס דק.
לשמור בקופסה אטומה.

עוגת תפוזים טבעונית

  |   By  |  0 Comments

לחמם תנור לחום בינוני.
לגרר קליפה מ-2 תפוזים ולסחוט את המיץ של כולם.
לערבב 2 כוסות מיץ תפוזים (את מה שנשאר מהמיץ להשאיר בצד) עם 2/3 כוס שמן זית, 2 כפות וניל, כוס סוכר חום ותבלינים טחונים עד לנוזל יחסית אחיד, רצוי במטרפה.
להוסיף: 2 כוסות קמח מלא /כוסמין , 2/3 כוס קמח שקדים, אבקת אפייה ולערבב עד לאיחוד ראשוני, להוסיף סודה לשתייה ולערבב מהר (הבלילה תהפוך לקצת יותר בהירה) ולצקת במהירות לתבניות מצופות נייר אפייה.
לאפות כחצי שעה בחום בינוני 170-180 עד שהעוגה מתייצבת וקיסם יוצא עם פירור לח.
להוציא, לחורר בעדינות במזלג ולצקת בהדרגה כרבע כוס מיץ תפוזים מעל כל עוגה, ניתן להיעזר במברשת לשם כך, עד לספיגת הנוזל במלואו.

עוגת אוכמניות בחושה טבעונית

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: ניתן להחליף את חלב הסויה בחלב שקדים.

 

לחמם את התנור לחום גבוה.
להפשיר את האוכמניות ולנקז מנוזלים.
לערבב בקערה: קמח, סודה, סוכר ולערבב.
להוסיף נוזלים: חלב, וניל, 1 כפית גרידת לימון, שמן ולערבב.
להוסיף את החומץ ולערבב טוב. להוסיף 3/4 כוס אוכמניות ולערבב קלות.
את השלבים הבאים לעשות בזריזות:
להעביר את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת/ מצופה נייר אפייה.
את יתרת האוכמניות לשבץ מעל העוגה.
ולהכניס לתנור כשהוא כבר חם!
לאפות כ-25 דקות עד שסכין יוצאת יבשה.

פטה שקדים של plenty

  |   By  |  0 Comments

שמים במעבד מזון קמח שקדים, 3-2 כפות מיץ לימון, 1/2 כוס מים, 1.5 כפיות מלח, כף שמן זית.
טוחנים ובודקים את המרקם. ננסה להגיע למרקם של חומוס ביתי ונוסיף עוד מים במקרה הצורך לאט ובהדרגה תוך כדי המשך טחינה (עד חצי כוס, לא יותר).
מחממים תנור ל-150 מעלות
משמנים תבנית אינגליש קייק.
שלב התוספות:
אם מוסיפים תבלינים יבשים, פשוט נערבב אותם לתוך התערובת.
אם מוסיפים אגוזים או זיתים, נקצוץ גס ונערבב פנימה
במידה ומוסיפים עשבי תיבול/ עגבניות מיובשות, נוסיף למכל המעבד ונטחן (נשאיר קצת חתיכות, זה לא צריך לצאת חלק לגמרי).

ניתן גם לחלק לשתי בלילות ולהוסיף תוספת שונה לכל חלק.

מוזגים את התערובת לתבנית. אופים כ-30 דקות. מצננים על השיש כ-20 דקות ומעבירים למקרר.
הגבינה תהיה מוכנה אחרי שעתיים. לשמור בקופסא סגורה למניעת התייבשות.

קנלוני במילוי קשיו-פסטו אפוי ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצל ושום. את עלי הבזיליקום מפרידים.
בסיר קטן: מחממים שמן זית, 2 בצלים קצוצים ו-3-2 שיני שום עד שיוצא ריח. 
מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה כ-5 דקות ואז מוסיפים בין כוס ל-2 מים ומביאים שוב לרתיחה. מתקנים תיבול.

בבלנדר טוחנים 2 כוסות קשיו עם עלי בזיליקום וכוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך.
מזלפים/ ממלאים בכפית את הקרם לתוך הקנלוני ומסדרים בשורה בתוך תבנית אינגליש.

מכסים ברוטב עגבניות (אפשר לטחון או להשאיר כמו שהוא) ומכסים את התבנית בנייר כסף.
אופים כ-40 ד’-שעה בחום בינוני עד להתרככות.

בראוניז טף שקדים

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.

מערבבים את היבשים (חצי כוס קקאו איכותי, כוס וחצי קמח טף כהה, 

כוס קמח שקדים, כוס וחצי סוכר, 2 כפיות סודה לשתייה, קמצוץ מלח) לחוד

ואת הרטובים (כוס וחצי = 370 מ״ל חלב קוקוס מקרטון, ⅔ כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר,

 ⅔  כוס שמן זית, 2 כפיות וניל איכותי, 2 כפיות חומץ) לחוד.

מאחדים תערובות ויוצקים בזריזות לתבניות מצופות בנייר אפייה.

אופים כרבע שעה עד שיש קרום על גבי העוגה ומעבירים מיד למקפיא, למינימום שעתיים

העוגה יוצאת יותר יציבה כשאופים אותה ב-2 תבניות, אז אל תנסו לאפות בתבנית גדולה אחת.

מאפה פילו תפוחים/ אגסים

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות. מחממים 2 כפות שמן קוקוס במחבת ומוסיפים אליהן את התפוחים.

כשהתפוחים מתרככים קצת מוסיפים צימוקים ופקאנים, בוזקים קינמון ומוסיפים סילאן.

מבשלים עוד דקה ומורידים מהאש. כדאי לטעום ולתקן תיבול.

לוקחים 2 עלי פילו ומשמנים אותם בשמן קוקוס.

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי, ניתן להמיס במיקרו או בעזרת מים חמים.

לוקחים עוד 2 עלים, שמים על גבי העלים הקודמים וחוזרים על הפעולה.

משטחים את תערובת התפוחים בחצי התחתון של העלים ומשאירים “קצוות” למטה ובצדדים.

מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים לרולדה. משמנים את החלק החיצוני של העלים ומפזרים קוקוס וקינמון (אופציה).

אופים ב-180 מעלות לכ-30 ד’ (עד שנהיה חום ופריך).

עוגת תפוחים עוקצנית

  |   By  |  0 Comments

מחממים את התנור לחום בינוני.

בקערה אחת מערבבים קמח עם פלפל וקינמון.

בקערה נפרדת מערבבים נמרצות שמן, 2/3 כוס סילאן וכוס מים רותחים עד ליצירת בלילה אחידה יחסית.

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב.

מוסיפים את הסודה לשתייה ונותנים לתערובת לבעבע קלות.

מוסיפים: ג’ינג’ר קלוף וקצוץ, תערובת קמח, תפוח מגורר ו-2/3 כוס רסק תפוחים. מערבבים קלות עד להיטמעות כל החומרים.

משמנים או מרפדים בנייר אפייה תבנית אינגליש קייק. יוצקים לתוכה את התערובת, אופים כ- 40 ד’.

מחכים לצינון מלא לפני שפורסים את העוגה.

עוגת שוקולד מטריפה ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

1-0.75 כוס סילאן (אוהבי שוקולד מריר יכולים להסתפק בחצי).
שוקולד מריר 70% ומעלה.
2 תבניות אינגליש קייק.
רבע כוס חלב קוקוס = 60 מ״ל.

 

מתכון:

מחממים תנור לחום בינוני.

מערבבים יבשים (מהמלח רק קורט), מוסיפים רטובים, מלבד חלב הקוקוס, ומערבבים עד לאיחוד.

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב.

מצפים 2 תבניות בנייר אפייה ושופכים לתוכן את הבלילה.

אופים כ-20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות.

מוציאים ומצננים.

מכינים את הציפוי: מרתיחים בסיר קטן את חלב הקוקוס, כשרותח מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד.

מערבבים נמרצות עד להמסה ואיחוד (לא לערבב יותר מדי אחרת השוקולד נהיה גושי).

שופכים על גבי העוגה הפושרת, זו כמות גדולה וזה בסדר!

מעבירים למקרר לפחות לשעתיים עד להתייצבות הציפוי.

הכי טעים לאכול בטמפרטורת החדר.