שניצלוני טופו

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הטופו לרצועות בעובי אצבע.
מכינים בקופסה שטוחה ורחבה רוטב מחומרי המשרה: רוטב סויה, סילאן, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתוש  ומשקשקים טוב.
מניחים במשרה את הטופו (רצוי לפחות חצי שעה לספיגת הטעמים). כדאי לדקור מעט את הטופו.
אם רוצים לזרז תהליכים, ניתן לחמם במחבת את הטופו עם חומרי המשרה למספר דקות.

הכנת הציפוי:

מערבבים קמח חומוס וכוס מים טוב עד לקבלת בלילה חלקה. בצלחת נפרדת מניחים פירורי לחם ואורגנו ומערבבים.

מכינים בצד תבנית עם נייר אפיה ומשמנים אותו בשמן זית.
לוקחים את אצבעות הטופו וטובלים בבלילת חומוס, מנערים ומעבירים לקערת פירורי הלחם, מצפים טוב ומניחים על גבי התבנית.
מטפטפים קצת שמן זית גם מעל.

אופים בחום בינוני למשך 15-10 דקות.

חטיפי אנרגיה קפואים

  |   By  |  0 Comments

מעבירים לקערה את הקוואקר ו-2/3 כוס חמוציות.

את שאר החומרים (2 כוסות טחינה מלאה, 2/3 כוס סילאן ללא תוספת סוכר, 3-2 כפיות שמן קוקוס, קמצוץ מלח, כף תמצית וניל איכותית) שופכים לסיר קטן ומערבבים נמרצות על גבי אש קטנה. כשהתערובת מתאחדת שופכים לקערה.

מערבבים טוב עד לאיחוד של כל החומרים.

מרפדים תבנית או קופסה בנייר אפייה ומשטחים בה את התערובת לגובה של 2 ס”מ לכל הפחות.

מיישרים ומעבירים למקפיא.

מקפיאים כשעה, מוציאים וחותכים לקוביות/ פסים.

שומרים במקפיא או במקרר.

טראפלס שוקולד על בסיס חלב קוקוס

  |   By  |  0 Comments

מרתיחים חלב קוקוס (400 מ״ל).

מוסיפים מלח ושוקולד מריר מערבבים וממיסים.

מעבירים לכלי שטוח מצופה בנייר אפיה ומקררים במקפיא למשך חצי שעה לפחות!!!

מחלצים מהכלי וחותכים לריבועים (אמורים לצאת כ-20 מכובדים).

טובלים בקקאו, יוצרים עיגולים ומגלגלים שנית בקקאו. שומרים בקירור.

ריבועי מייפל אגוזים

  |   By  |  0 Comments

טוחנים במעבד מזון את האגוזים והתמרים בפולסים עדינים – לפירורים גסים יחסית.

מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לטחו בפולסים זהירים, עד לאיחוד (במרקם של פרורים קטנים ודביקים, לא להגיע למשחה!)

שימו לב ששמן הקוקוס נמצא במצב נוזלי לפני הערבוב.

משטחים בתוך תבנית / קופסה מרופדת בנייר אפייה.

מקפיאים לפחות לחצי שעה.

מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים טעימים!

חשוב לשים לב להוסיף את החומרים בהדרגה.