פשטידת תירס וגבינות

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח/ה: במקום גבינת פטה אפשר בולגרית, או לשלב.

 

את הגבינה מגררות. את התירס מפשירות במים רותחים ל-10 דקות ומסננות היטב.
מערבבות 1/4 כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפות –  ביצים, גבינה, מלח, פלפל, אורגנו, קמח.
מערבבות טובמוסיפות את התירס ומעבירות לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפייה.
אופות 40-30 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת כרישה, בצל ומנגולד (ללא גלוטן)

  |   By  |  0 Comments

לחתוך בצל לחצאי עיגולים, כרישה לעיגולים, את החלק הלבן של המנגולד דק והירוק בינוני.

לאדות בשמן זית את הבצל + כרישה + גזע מנגולד, כששקוף להוסיף את העלים.

בקערה גדולה לטרוף את הביצים, להוסיף את הקמחים (עדשים ושקדים) והתבלינים. להוסיף את תוכן המחבת, לערבב לאיחוד.

לצפות תבנית בנייר אפייה ולשמן, לשפוך את הבלילה ולשטח.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180-190 מעלות) עד להשחמה.

להוציא מהתנור ולצנן בתבנית 5 דקות, לאחר מכן לצנן על רשת.

לחתוך רק אחרי שהתקרר.

בראוניז טבעוני ללא גלוטן של מימי

  |   By  |  0 Comments

לגלען את התמרים – ולמדוד 3 כוסות תמרים מגולענים.
את התפוחים לקלוף ולחתוך. לטחון לרסק ואז להוסיף את שאר הרכיבים במעבד מזון או בלנדר בתוספת חצי כוס מים ולטחון בפולסים.
להמשיך לטחון ברצף ולהוסיף עוד ככוס מים בהדרגה (לפי הצורך) עד להגעה לעיסה חלקה אך סמיכה (כמו של עוגת שוקולד עסיסית)
לשטח בתבנית פיירקס מצופה בנייר אפיה
לאפות כחצי שעה ב-160-170 מעלות עד שסכין יוצאת יבשה מהעוגה

בראוניז ללא גלוטן של מימי

  |   By  |  0 Comments

לגלען את התמרים ולמדוד 3 כוסות תמרים מגולענים.
את התמרים המגולענים ושאר הרכיבים להעביר למעבד מזון או בלנדר בתוספת חצי כוס מים ולטחון בפולסים.
להמשיך לטחון ברצף ולהוסיף עוד ככוס מים בהדרגה (לפי הצורך) עד להגעה לעיסה חלקה אך סמיכה (כמו של עוגת שוקולד עסיסית).
לשטח בתבנית פיירקס מצופה בנייר אפייה.
לאפות כחצי שעה ב-160-170 מעלות עד שסכין יוצאת יבשה מהעוגה.