סלט חומוס וחצילים

  |   By  |  0 Comments

את החומוס מבשלים כשעה עד לריכוך מלא. את החצילים חותכים לקוביות, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה.
קוצצים את הבצל לחצאי טבעות ומערבבים בקערה עם החומוס המסונן והחצילים. מתבלים בבהרט, מלח, לימון לפי הטעם ושפע שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול.

עוגת שוקולד אזוקי

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.

מבשלים שעועית לריכוך מלא ומשתמשים ב-2 כוסות שעועית מבושלת.

מכניסים את כל המרכיבים, מלבד השוקולד המריר, למעבד מזון ומרסקים לעיסה נוזלית וחלקה.

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומפזרים מעל את השוקולד המריר. משקיעים אותו מעט בבלילה.

אופים כ 45 דקות עד שהעוגה יציבה.

לזניה מנגולד טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את המנגולד מנקים וקוצצים. מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות.

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, מנגולד, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב.
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזניה כרישה טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את הכרישה מנקים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות.

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, כרישה, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב.
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזניה בטטות טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את הבטטות קולפים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפייה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה).

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, בטטה, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב.
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזניה חצילים טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את החצילים פורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפייה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה).

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, חצילים, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב.
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזנית ילדים חלבית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים וקוצצים עלי בזיליקום. מגררים גבינה.

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים בזיליקום קצוץ ועגבניות קצוצות ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו-¾ מכמות הגבינה.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, רוטב, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, רוטב + יתרת הגבינה.
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזנית ילדים טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. 

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד’ עד שהלזניה רכה.

תבשיל לוביה ופטריות בעגבניות (אפשר גם בלי פטריות)

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הלוביה במים + כף מלח כשעה עד שהשעועית מתרככת לגמרי.

קוצצים את הבצל והשום. מגררים את העגבניות.

מחממים קצת שמן בסיר נמוך ורחב. כשהשמן מספיק חם (שמים בו כמה זרעי כמון אחד אחרי השני. כשאחד מהם מתחיל להתפצפץ – השמן חם),

מוסיפים את זרעי הכמון השלמים ומחכים שכולם יתפצפצו (כדאי להנמיך את האש בשלב זה / להוריד מהאש לכמה דקות).

מוסיפים מקל קינמון, שום ובצל קצוץ ומטגנים/מאדים עם מכסה עד שנהיה שקוף.

מוסיפים זרעי כוסברה, כמון ופפריקה.
קוצצים את הפטריות ומוסיפים אותן, מערבבים טוב ונותנים להן להגיר נוזלים מוסיפים את הכורכום ומיד מוסיפים את נוזלי העגבניות ומלח, ומבשלים כמה דקות .
מוסיפים את הלוביה, וכוס מים, מביאים לרתיחה. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.

אלו גובי (תבשיל הודי של כרובית ותפו”א)

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחתוכים לקוביות קטנות את תפו”א. את הכרובית מפרקים לחתיכות קטנות ואת השום קוצצים.

בסיר בינוני מחממים שמן זית ומאדים קצת שום. כשמתחיל לעלות ריח מוסיפים את תפו”א ואת התבלינים ומערבבים טוב טוב כ-5 דקות.

מוסיפים מים עד לכיסוי חלקי, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל מכוסה על אש קטנה.
כשתפוחי האדמה נעיצים (לא מתפוררים) מוסיפים את הכרובית לתבשיל, מערבבים טוב וממשיכים לבשל בסיר מכוסה תוך כדי ערבוב מדי פעם.

אם כל המים התאדו מומלץ להוסיף 3-4 כפות.

כשהכרובית קצת מתרככת וכל המים התאדו, מכבים, מתקנים תיבול, קוצצים כוסברה דק ומפזרים מעל התבשיל.

צ’אנה מסאלה – חומוסים מתובלים בעגבניות

  |   By  |  0 Comments

לבשל חומוס כשעה עד להתרככות מלאה.
לקצוץ בצל ועגבניות. לקצוץ פטרוזיליה.
לכתוש ג’ינג’ר ושום.
לטגן: ציפורן, הל, קינמון, זרעי כמון, זרעי חרדל, קארי – על אש בינונית. להיזהר לא לשרוף!
להוסיף בצל קצוץ ומלח, להוסיף שום וג’ינג’ר.
אחרי שהבצל משחים קלות להוסיף עגבניות, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כ-10 דקות.
להוסיף, חומוס מבושל, עשבי תיבול קצוצים, לערבב טוב. להוסיף מים לכיסוי + כוס ולהביא לרתיחה (צריך לצאת מרקם תבשילי).
לבשל רבע שעה, להוציא כוס מהתבשיל ולמעוך למחית. להחזיר לסיר.
לתקן תיבול ולהמשיך לבשל עוד חצי שעה-שעה על אש קטנה בסיר מכוסה.

ריבוליטה (תבשיל ירקות וקטניות איטלקי)

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר ללקוחות להשרות שעועית לילה (ניתן לקנות קפוא במקום).

את השעועית המושרית יש לבשל כשעה בשפע מים ועם כף מלח, עד לריכוך.
בינתיים – לשטוף היטב את שורש הסלרי והגבעולים. לקלוף ולקצוץ אותו, את הבצל והשום.
להניח בסיר עם שמן זית ולחמם על אש קטנה.
לקלוף ולחתוך לקוביות את שאר הירקות מלבד העגבניות,
להוסיף לסיר ולהגביר את האש. לכסות ולערבב מדי כמה דקות.
להוסיף קורט פלפל וקורט מלח ולכסות במים, להביא לרתיחה ולבשל עד להתרככות חלקית של הגזר (כחצי שעה).
לקצוץ את העגבניות ואת עשבי התיבול ולהוסיף לסיר, לערבב טוב טוב ולתת לעגבניות “להתפרק”.
להוסיף את השעועית המבושלת, לערבב ולהביא שוב לרתיחה.
להמשיך לבשל ביחד עוד כ-20 דקות לאיחוד טעמים
לטעום ולתקן תיבול אם נדרש.
ניתן להוסיף בשלב זה כמה פרוסות לחם ישן לתבשיל למספר דקות.

שולבטו – תבשיל בורגול אדום דרוזי/ סורי/ לבנוני

  |   By  |  0 Comments

תוספות אפשריות: 2 עגבניות/ 2 קישואים/ 2 חצילים/ 2 גמבות

במידה ומכניסים תוספות: לחתוך גס. ניתן לצלות כאנטיפסטי בנפרד ולהגיש עם השולבטו, או לערבב אחרי הבצל ולפני הכנסת העגבניות, ולהמשיך לפי המתכון. 

קוצצים דק עגבניות, קולפים וקוצצים גס שום ובצל.
בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים אליו בצל, מערבבים דקה ואז מוסיפים גם עגבניות קצוצות ושום יחד עם התבלינים. מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה.

כשהתערובת מבעבעת ו”רוטבית” מוסיפים בורגול ונענע מיובשת, מערבבים טוב טוב ומוסיפים 2 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לערבב מדי פעם עד שהבורגול מוכן.

הבישול לוקח כרבע שעה ובמהלכו ניתן להוסיף מים במידת הצורך.
התבשיל אמור לצאת רטוב אבל לא שוחה ברוטב.
מגישים עם ירקות וטחינה בצד ונהנים.

קדירת קטניות ודגנים בתיבול עדין

  |   By  |  0 Comments

לבשל את השעועית בשפע מים + כף מלח עד ריכוך.

לקצוץ דק ולטגן – שורש סלרי, 2 בצל, 5 שיני שום, גזר  יחד עם תבלינים (מלבד המלח).

לסדר מעל הירקות את הקטניות והדגנים, לכסות במים עד ל-¾ גובה ולהביא לרתיחה.

להמשיך לבשל על אש קטנה עד לריכוך הקטניות והירקות.

לתקן תיבול ולהוסיף מלח.

קדירת ירקות שורש וקטניות

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר ללקוחות להשרות את השעועית. אם רוצים להקפיא יש לבשל ללא תפו”א.
*התאמות תזונה: להחליף תפו״א בקולורבי וארטישוק ירושלמי, להחליף שעועית לבנה באזוקי

לבשל את השעועית בשפע מים + כף מלח עד ריכוך.

לקצוץ ולטגן – שורש סלרי, בצל אחד, 5 שיני שום יחד עם תבלינים (מלבד המלח).

את שאר הירקות לקלוף ולפרוס גס. כולל את שאר הבצלים. את השום להפריד לשיניים בלי לקלוף.

לסדר בסיר שכבה של ירקות, שכבה של קטניות ואורז ושוב שכבה של ירקות.

לכסות במים עד ל-¾ גובה ולהביא לרתיחה.

לאחר הרתחה יש לבשל על אש קטנה כשעה.

לתקן תיבול ולהוסיף מלח.

הערה: אם רוצים להקפיא, יש לבשל ללא תפו”א.

 

מרק מאש ועדשים

  |   By  |  0 Comments

את המאש מבשלים בשפע מים עד ריכוך.

מטגנים את הבצל ושורש סלרי, חותכים לקוביות מוסיפים גזר, שום ופלפל אדום ומוסיפים לבצל.

אחרי שתי דקות מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, תבלינים ו1 עגבניה גדולה מגוררת (או 2 קטנות).

מכסים את הירקות במים ועוד כוס ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את המאש, העדשים והקינואה ומביאים שוב לרתיחה.

מבשלים 20 דקות נוספות בסיר מכוסה, מתקנים תיבול (אם יש צורך מוסיפים מים) וממשיכים לבשל כ 40 דקות או עד הסמכה וריכוך

פסטה ברוטב קשיו ופטריות

  |   By  |  0 Comments

ניתן להחליף את הקשיו בשקדים מולבנים או לערבב 

מבשלים פסטה בשפע מים ומסננים.

לרוטב: בבלנדר טוחנים 1.25 כוס קשיו עם 1 כוס מים, 1 שן שום ומלח פלפל, עד לקבלת מרקם חלק ודלילות של יוגורט.
את הפטריות קוצצים ומקפיצים במחבת יחד עם שמן זית.

כשהן משחימות קלות, מוסיפים אליהן את שמנת הקשיו + 1 כוס מים (רצוי ממי הבישול של הפסטה) ומבשלים יחדיו כמה דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

לפני האיחוד שומרים בצד חצי מכמות הפסטה וחצי מכמות הרוטב בנפרד.

מאחדים את החצי השני של הרוטב והפסטה ומבשלים יחדיו, טועמים ומתקנים תיבול.

*את מה ששמרנו בצד מאחסנים בקופסאות נפרדות ומשאירים במקרר ללקוחות לערבב עצמאית לאחר יום-יומיים, כדי לשמור על טריות הפסטה והרוטב.

פסטה עם רוטב עגבניות ועדשים

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ ולטגן בשמן זית בצל, גזר, שורש סלרי ושום,
להוסיף עגבניות קצוצות בינוני ולהביא לבעבוע.
להוסיף תבלינים, עדשים וכ-4 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
להמשיך לבשל על אש קטנה ולהוסיף מים אם נדרש. 
לטחון למרקם אחיד, לטעום ולתקן תיבול אם צריך.

מבשלים פסטה בשפע מים ומסננים. מאחדים את הרוטב עם הפסטה ומבשלים יחדיו, טועמים ומתקנים תיבול.

פסטה עם רוטב חמצמץ של ארטישוק, שעועית ירוקה, שום ולימון

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק את השום, מגררים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ. את הארטישוק מפשירים אם נדרש וחותכים לפסים.

מחממים שמן זית ומוסיפים אליו את הארטישוק. כשהארטישוק מתחיל להיצרב מוסיפים גם את השעועית הירוקה.

מפזרים מעל את השום הקצוץ וגרידת הלימון, מלח, פלפל ומערבבים מדי כמה דקות. שאר הזמן “מקפיצים” באש גבוהה.

כשהשעועית מתרככת, מוסיפים את מיץ הלימון ומכבים את האש.
מבשלים פסטה בשפע מים ומסננים. מאחדים את הרוטב עם הפסטה ומבשלים יחדיו, טועמים ומתקנים תיבול.

** חשוב להקפיד על בישול פסטה לדרגת אל דנטה. עדיפות לפסטה ארוכה מסוג כלשהו **

תבשיל מאש עם גזר ונענע

  |   By  |  0 Comments

 

בסיר קטן מבשלים את המאש עד למרקם נגיס.

כותשים/ קוצצים שום וג’ינג’ר. שמים בסיר עם שמן קר ומחממים על אש קטנה.

בינתיים קוצצים את שאר הירקות.

כשהשמן מתחמם, מגבירים קצת את האש ומוסיפים לו זרעי כמון ולאחר מכן את שאר הירקות.

מוסיפים את יתרת התבלינים וכמחצית מעלי הנענע קצוצים (מלבד המלח) ומחכים שהעגבניות יתרככו.

מוסיפים את המאש ומערבבים טוב טוב. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד לאיחוד טעמים בערך 7 דק. 

מתקנים תיבול. את יתרת עלי הנענע קוצצים ומערבבים במנה ללא בישול.

תבשיל בורגול ועדשים אדומות ברוטב

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק בצל ועגבניות. מגררים את הגזר בפומפייה או מעבד מזון על הסכין הדקה.

בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל והגזר. כשהם מתחילים לשנות צבע, מוסיפים גם את העגבניות ומבשלים בסיר מכוסה עד להתרככות.

בשלב הזה מוסיפים את התבלינים, העדשים וכוס מים ונותנים לתבשיל לבעבע על אש קטנה ל-10 ד’.

מוסיפים עוד כוס מים ואת הבורגול, מערבבים טוב טוב ומביאים לרתיחה.
מבשלים בסיר פתוח על אש קטנה לכ-10 ד’ עד להתרככות של הבורגול (המרקם לא אמור להיות רך לחלוטין אלא כמו של פסטה אל-דנטה, וזה בסדר אם נשאר קצת נוזל בסיר).

במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים.

פתיתים ברוטב

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק את הקישוא/ גזר ומטגנים על אש גבוהה בקצת שמן זית.

קוצצים גם את העגבניות והשום ומוסיפים לסיר יחד עם תבלינים. כשהרוטב מבעבע מנמיכים את האש ומבשלים עד שמתרכך.

מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה וטוחנים לרוטב חלק.

מוסיפים את הפתיתים לתוך הרוטב, מערבבים טוב טוב ומבשלים עד להתרככות (כרבע שעה) אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים.

מרק מינסטרונה

  |   By  |  0 Comments

אם משתמשים בשעועית יבשה, יש להשרות ולבשל אותה בשפע מים + כף מלח עד לריכוך.
אם סנפרוסט – 3 כוסות שעועית קפואה.

חיתוך בצל, שורש סלרי ושום דק.

חיתוך הירקות האחרים לקוביות בינוניות ועשבי התיבול – קיצוץ דק.

טיגון ובישול: בצל, שום, שורש סלרי.

הוספה: שאר הירקות ועשבי תיבול קצוצים.

הוספת השעועית עם רסק העגבניות וכיסוי במים. להביא לרתיחה.

בישול על אש קטנה כחצי שעה להתרככות וספיגת טעמים.

כיבוי האש והוספת הפסטה, לתת לה לשבת שם 10 דקות, הוספת המלח ותיקון טעמים.

אפונה ברוטב אדום

  |   By  |  0 Comments

ניתן להחליף או לשלב שעועית ירוקה או צהובה קפואה.
ניתן להשתמש ב-10-12 עגבניות בשלות במקום השימורים.
ניתן לשלב שורש סלרי.
ניתן להוסיף רסק עגבניות ללא סוכר קטן (100 ג’).
רצוי שיהיה בלנדר אבל לא חובה.

אם יש בלנדר: טוחנים ביחד את הבצל, השום (ושורש סלרי במידה ובחרנו לשלב גם אותו) לעיסה, מוסיפים שמן אם יש צורך. שמים בצד. אם משתמשים בעגבניות טריות, טוחנים גם אותן בבלנדר לעיסה ומוסיפים מים אם יש צורך.
אם אין: קוצצים דק מאוד מאוד את השום, הבצל והסלרי (אם משתמשים), כנ”ל את העגבניות (אם משתמשים בטריות).
מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום, הבצל והסלרי. מחכים כמה דקות ומוסיפים את התבלינים, מערבבים טוב טוב ומצרפים את העגבניות.

מביאים לרתיחה. אם העגבניות, לא מרוסקות מחכים עד ש”יינמסו” והכול יהפוך לרוטב.
כשהכול רוטב אחיד מצרפים את הרסק (אם יש) וקצת מים מערבבים טוב טוב ושופכים את האפונה/ שעועית הקפואה.

שוב מביאים לרתיחה ואז מבשלים כשעה על אש קטנה בסיר מכוסה.
מתקנים תיבול אם צריך.
האפונה צריכה להיות ממש ספוגה ורכה.

נזיד בובעס ופטריות

  |   By  |  0 Comments

להזכיר להשרות את השעועית בובעס לילה קודם.
אפשר להחליף בשעועית קפואה (פי 3 מכמות השעועית היבשה).

את הבובעס מבשלים עד להתרככות בשפע מים ומסננים.
פורסים בצל לחצאי עיגולים, קוצצים שום גס. את הגזר חותכים לחתיכות בינוניות ואת הפטריות לחצי/ רבע בכפוף לגודל (שיישאר בגודל ביס) את העגבניות מגררים.
בסיר רחב מטגנים בצל עם קצת שמן על אש בינונית עד להשחמה. אם צריך מוסיפות קצת מים מדי פעם.
מוסיפות לסיר שום וגזרים עם תבלינים וממשיכות לבשל על אש קטנה, תוך כדי ערבוב מדי פעם.

כשהגזרים טיפה מתרככים מוסיפים להקפצה קצרה את הפטריות ומיד לאחר מכן עגבניות מגוררות + 2 כפות סילאן. סוגרים את הסיר ונותנים למיצים להתערבב.

אחרי כמה דקות מוסיפים את הבובעס המבושלת + חצי כוס מים ומכסים שוב לבישול משותף של כרבע שעה.

אם יש צורך ניתן להוסיף עוד נוזלים.

טועמים ומתקנים תיבול.

חיטה בירקות שורש

  |   By  |  0 Comments

לקלוף בצלים, גזר ושום, לנקות כרישה.
לקצוץ פטרוזיליה דק.
משרים את החיטה בסיר עם מים קרים במשך שעתיים.

חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות.

מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הירקות עד שמזהיבים ומוסיפים את התבלינים, העדשים והחיטה. 

מוסיפים את המים (בהתחלה להוסיף כליטר עד לכיסוי, אם נדרש להוסיף עוד במהלך הבישול) ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים והחיטה מתרככת.

מוסיפים מלח, פלפל, פטרוזיליה קצוצה ומטפטפים שמן זית מעל.

מלאנזנה (מאפה חצילים ועגבניות עם מוצרלה)

  |   By  |  0 Comments

את החצילים פורסים לעיגולים בעובי של סנטימטר וחצי, מסדרים על גבי נייר אפייה ומושחים בשמן זית.

אופים בחום גבוה עד להשחמה והתרככות של החצילים.

במקביל: קוצצים בצל וכותשים שום. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים אותם על אש קטנה.
כשהבצל שקוף ועולה ריח מוסיפים את התבלינים ואת העגבניות (במידה ואלו עגבניות ולא שימורים יש לטחון או לגרר לפני ההוספה).

מביאים לרתיחה ואז מוסיפים כ-3 כוסות מים.

שוב מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש קטנה כרבע שעה. טועמים ומתקנים תיבול.

את המוצרלה מפוררים או מגררים.

ואז מסדרים: שכבה דקה מאוד של רוטב – חצילים – מוצרלה – רוטב – חצילים – מוצרלה – רוטב.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד שהגבינה נמסה.

מרק שעועית

  |   By  |  0 Comments

את השעועית מבשלים בשפע מים + כף מלח עד ריכוך.

קולפים וקוצצים בצל ושורש וגם שום. את עלי הסלרי שומרים בצד. מטגנים בקצת שמן זית כמה דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב.

קוצצים עגבניות ומוסיפים לסיר יחד עם פלפל, מלח, פפריקה וכורכום. מבשלים על אש גבוהה ומערבבים עד להתפרקות של העגבניות וצמצום נוזלים. מוסיפים שעועית מסוננת ומקלות סלרי חתוכים גס ומערבבים טוב.

מוסיפים את העלים של הסלרי כצרור (אפשר לאסוף עם חוט/ עם גבעול של פטרוזילייה)
מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-20 דק׳ לאיחוד טעמים.

מוציאים את צרור עלי הסלרי בסיום הבישול.

מתקנים תיבול.

 

 

 

מרק פטריות ושעועית ארומתי

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר להשרות את השעועית ללילה או לחלופין להשתמש בסנפרוסט (פי 3 מכמות השעועית היבשה).

את השעועית מבשלים בשפע מים עד ריכוך.

את הבצלים קוצצים לחצאי טבעות, ואת השום קוצצים לפרוסות דקות.

מחממים שמן זית ומאדים בו את הבצל, השום וענפי הרוזמרין למספר דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם על אש בינונית.

את הבטטות והקולורבי קולפים וחותכים לקוביות בינוניות. את הפטריות חותכים לרבעים/ חצאים בהתאם לגודלן, את העגבניות קוצצים דק.

מצרפים את כל הירקות לסיר ומתבלים בפלפל, מערבבים טוב, מגבירים קצת את האש. 

ומכסים. מערבבים מדי פעם עד שהנוזלים מתחילים לצאת.

מוסיפים את השעועית, מים עד לכיסוי + 2 כוסות ואת היין.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה.

ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול. מועכים בעזרת כף חלק מהבטטות לקבלת מרקם עשיר.