דלועים בתיבול איטלקי

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה.

חותכים את הירקות: קישואים למשולשים ודלורית לצ’יפסים עבים.

בקערה מערבבים עם 4 כפות שמן זית ושפע תבלינים עד שהכול מצופה.

משטחים על גבי נייר אפייה בתוך תבנית ואופים עד להשחמה וריכוך.

עיגולי בטטה בנגיעות קארי ומייפל

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הבטטות לפרוסות עגולות עבות בלי לקלף.

מערבבים עם התבלינים + שמן זית ומשטחים על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה.
מכניסים לתנור מחומם לחום גבוה, אופים כחצי שעה עד להשחמה קלה.
מטפטפים מעל קצת לימון או מושחים קלות בחומץ פשוט.

שומרים צלויים עם סומק

  |   By  |  0 Comments

פורסים כל שומר לאורכו – לחתיכות בעובי של 1.5-2 ס”מ. מסדרים על גבי נייר אפייה.
מערבבים בקערה קטנה שמן זית+מלח+פלפל, ומשמנים את השומרים בנדיבות.
צולים את השומרים כ-40 דקות בחום בינוני עד להתרככות והשחמה.

מוציאים מהתנור ומפזרים מעל מעט תבלין סומק טרי.

קיש כרובית צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה קלה.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל ואגוז מוסקט.

מסדרים את הכרובית על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרובית למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש דלורית ובצל ירוק צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. 3 גבעולי בצל ירוק קוצצים דק.
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות  קמח, אבקת אפייה, מלח .מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

למלית:

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בצל ובזיליקום צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מתכון לבצק

מערבבים 2 כוסות  קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את הבצלים + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש 3 בצלים צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים + בצלים סגולים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. 

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

 פורסים 3-2 גבעולים של בצל ירוק לעיגולים דקים.

מסדרים את הבצלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש פלפל קלוי צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הפלפלים חוצים לשניים וקולים בתנור עד להשחמה.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

 מסירים לפלפלים הקלויים את הקליפה וחותכים לרצועות ארוכות.

מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש קישוא ותימין צמחוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

את הקישואים חותכים לעיגולים, מערבבים עם שמן וצולים בתנור. את עלי התימין מפרידים מהגבעול.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בטטה ובזיליקום צמחוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

את הבטטות קולפים וחותכים לעיגולים או ריבועים. מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש דלורית ובצל ירוק טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.
דלורית קטנה.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. 3 גבעולי בצל ירוק קוצצים דק.
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.

מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בצל ובזיליקום טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מסדרים את הבצלים + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

 

 

קיש 3 בצלים טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

את הבצל הירוק – פורסים לעיגולים דקים 3-2 גבעולים.
את שאר הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. 

מסדרים את הבצלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש פלפל קלוי טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להחליף/ לשלב עם פלפל צהוב.
ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

את הפלפלים חוצים לשניים וקולים בתנור עד להשחמה. מוציאים, קולפים וחותכים לרצועות ארוכות.

מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש קישוא ותימין טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

את הקישואים חותכים לעיגולים, מערבבים עם שמן וצולים בתנור. את עלי התימין מפרידים מהגבעול.

מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בטטה ובזיליקום טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

את הבטטות קולפים וחותכים לעיגולים או ריבועים. מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

מאפה פילו במילוי שמנת קשיו ומנגולד

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול),
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כ-40-30 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי:

קוצצים את הבצלים, במחבת מאדים אותם עם מעט שמן זית.

קוצצים את המנגולד, מוסיפים למחבת, קודם את הגזע הלבן (לקצוץ אותו דק) ובהמשך את העלים הירוקים.

בבלנדר טוחנים כוס קשיו עם חצי כוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך (עד חצי כוס נוספת).

מאפה פילו במילוי פלפל קלוי ושקדים פרוסים

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול),
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כ-40-30 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי:

מחממים תנור לחום גבוה.

חוצים פלפלים לשניים ומנקים מגרעינים. מניחים אותם על גבי נייר אפייה וצולים בתנור עד שהקליפה שחומה מאוד.
מקררים קצת בתוך קופסה סגורה וקולפים את מה שאפשר, קוצצים לרצועות דקות.
את השקדים קולים על גבי מחבת יבשה למספר דקות (ניתן לפזר את השקדים מעל המאפה או בתוכו).

מאפה פילו במילוי שמנת קשיו ובצלים צלויים

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי:

מחממים תנור לחום גבוה. פורסים את הבצלים לפרוסות עבות ומערבבים בקערה עם כף-שתיים שמן זית.

צולים בתנור עד להשחמה חלקית.

בבלנדר טוחנים כוס קשיו עם עלי בזיליקום וחצי כוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך (עוד כחצי כוס).

מאפה פילו במילוי אנטיפסטי

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי: 

מחממים תנור לחום גבוה. פורסים את הירקות לרצועות / קוביות.
מערבבים בקערה עם קצת שמן זית ותבלינים, מסדרים על גבי נייר אפייה וצולים כחצי שעה עד להתרככות והשחמה חלקית.

מאפה פילו במילוי פטריות מוקפצות

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי: 

לקצוץ דק בצל ושום. לפרוס לקוביות/ פרוסות דקות את הפטריות.

לחמם במחבת שמן זית *יחד* עם הבצל והשום. כשמתחמם להוסיף את הפטריות ולהקפיץ קלות, עד שהן מאבדות נפח ואת רוב הנוזלים שלהן.
לתבל במלח, פלפל.

מאפה פילו במילוי עגבניות צלויות ופסטו

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר ללקוחות להפשיר מרק את הפילו לילה במקרר

הערות ללקוח: אפשר להשתמש בצנובר במקום אגוזי מלך לפסטו

הוראות מילוי: 

מחממים תנור לחום בינוני. חוצים עגבניות שרי ומסדרים אותן על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה. אופים בחום בינוני עד להתכווצות והשחמה קלה.
שוטפים את העלים. מפרידים את עלי הבזיליקום ואת הפטרוזיליה חותכים גס.
בבלנדר/ מעבד מזון: טוחנים את העלים + שום + חצי כוס שמן זית. בהדרגה מתחילים להוסיף גם אגוזי מלך.
מוסיפים עוד שמן זית במידת הצורך ומתבלים במלח, פלפל.

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

סלט דוחן וקישואים לימוני

  |   By  |  0 Comments

קורס בישול בריא סדנת ירקות קטניות

הערות ללקוח : משרים את הדוחן לשעה.

מסננים ממי ההשריה ושוטפים היטב כדי להוציא מרירות.
מעבירים לסיר ומכסים בשפע מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ- 10 דקות למרקם נגיס. להיות בהשגחה צמודה כדי שהדוחן לא יהפוך לדייסה. מסננים ומניחים בצד.

בינתיים חותכים את הבצלים והקישואים לקוביות בינוניות. משמנים היטב ומערבבים. משטחים על גבי תבנית וצולים בתנור בחום גבוה כחצי שעה.
כשהירקות צלויים היטב מעבירים לקערה ומצרפים אליה את הדוחן.
קוצצים דק פטרוזיליה ומוסיפים גם אותה.

מתבלים בקורט פלפל, ½ כפית מלח ומיץ לימון לפי הטעם.
מערבבים טוב, טועמים ומוסיפים כף/ שתיים שמן זית אם נדרש. מקררים לפני ההגשה.

 

תבשיל כוסמת, כתומים, פטריות וערמונים

  |   By  |  0 Comments

כוסמת כתומים ופטריות

התאמות תזונה: אפשר להוריד פטריות וערמונים ולהוסיף 1 דלורית. תיבול: 2-3 ענפי תימין, כפית מייפל, מלח ופלפל.

קולפים את הבטטה והגזר וחותכים לאצבעות דקות וקצרות יחסית. שמים בתנור עם שמן זית עד להתרככות קלה.

מחממים שמן בסיר ושופכים את הכוסמת + מוסיפים כפית מלח, כפית כורכום, כפית כמון. מערבבים כדקה ומוסיפים 3.5 כוסות מים. מבשלים כ-15 דק׳ וסוגרים את האש.

קוצצים שום, פורסים בצל לרבעי עיגול, פטריות לפרוסות, ערמונים לחצי/שליש. קוצצים כוסברה.

בווק/ סוטאז’ מטגנים בצל עם כפית צ’ילי גרוס ומעט כורכום עד להזהבה. מוסיפים שום קצוץ. מוסיפים פטריות פרוסות.

מוסיפים ערמונים וכוסברה קצוצה. מוסיפים לכוסמת, מוסיפים גם את הבטטה והגזר. מתבלים במלח, כורכום וכמון. מערבבים.

גספאצ’ו – מרק עגבניות קר

  |   By  |  0 Comments

גספאצ'ו - מרק קר בקורס בישול בריא

את הגמבות קולים כמו שהן בתנור על חום גבוה. כשמוכן מצננים וקולפים.

לתוך בלנדר עומד מכניסים: עגבניות חתוכות לרבעים, פלפל קלוי וקלוף, שום, בצל חתוך לרבעים, פלפל חריף מנוקה מגרעיניו, גמבות קלויות, קצת מלח פלפל, ו2-3 כפות שמן זית וחומץ. ** אם כלי הקיבול קטן, נשים רק חלק מהכמות ונטחן בנגלות **

מתחילים לעבד במהירות נמוכהולאט לאט מגבירים. מעבדים עד לקבלת נוזל חלק ככל האפשר *ותוך כדי העיבוד מוסיפים עוד 3-4 כפות שמן זית בהדרגה עד שהמרקם הופך מגרגירי לחלק*.
מדללים במים (כליטר ומעלה, רצוי קרים) לקבלת הסמיכות הרצויה (יש לקחת בחשבון שלאחר קירור המרק קצת מתמצק), מעבדים שנית לקבל נוזל חלק ככל האפשר ומתקנים תיבול.
מעבירים לקירור

קציצות דוחן ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

את כוס הדוחן משרים לשעה, מסננים ומבשלים בשפע מים – עד לרתיחה ואז על אש קטנה כ5-7 דקות. שוב מסננים ומניחים בצד.

את הגזר והבטטה קולפים ומגררים.

את השום כותשים ואת הפטרוזיליה קוצצים דק.

בקערה מערבבים קמחים עם 3/4 כוס מים ו 1/4 כוס שמן ואליה מוסיפים: דוחן, ירקות, תבלינים, עשבי תיבול.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותה

יוצרים קציצות ומסדרים בתבנית, משמנים קלות גם מלמעלה.

אופים בחום בינוני כ-25 ד’, עד להשחמה קלה והתייצבות.

מגישים עם טחינה או יוגורט.

קציצות ברוקולי-נענע

  |   By  |  0 Comments

את הברוקולי לחתוך לחלקים קטנים.
לבשל בסיר עם שפע מים עד להתרככות, לסנן טוב מהמים ולהעביר לקערה. למעוך גס.

את עלי הנענע להפריד מהגבעול ולקצוץ דק.
להוסיף לקערה יחד עם: קמח עדשים, קמח שקדים, מלח, פלפל, גרידת לימון. לבדוק יציבות וטעם.
במידת הצורך להוסיף עוד כמה כפות מהקמחים ועוד קצת תיבול. התערובת צריכה להיות קצת בצקית.
לשמן נייר אפייה, ליצור קציצות ולהניח עליו.
לשמן קצת מעל. לאפות בחום בינוני (170) כרבע שעה עד להתייצבות.

פריקי ברוטב פלפל קלוי

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הפריקי כמו פסטה: מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-8 דקות עד להתרככות (אל דנטה). מסננים ומניחים בצד.
בינתיים חוצים את הפלפלים, מנקים מגרעינים וקולים בתנור על חום גבוה עד להשחמה קלה והתרככות. כשמוכן, קולפים (מה שאפשר בקלות) וקוצצים לקוביות.

את הבצל קוצצים לקוביות, את העגבניות כנ”ל, את השום קוצצים או כותשים, את הצ’ילי קוצצים דק (זהירות על הידיים!) את הפטרוזיליה קוצצים גם.
מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל כמה דקות, מוסיפים שום, צ’ילי, פפריקה וממשיכים לערבב כמה דקות, מוסיפים את הפלפל הקלוי וחצי מכמות הפטרוזיליה, מים ומלח.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד לצמצום הרוטב (תוך כדי ערבוב).
מכבים את האש ומעבירים את הפריקי ויתרת הפטרוזיליה לרוטב ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

קציצות טאבולה

  |   By  |  0 Comments

את הבורגול מבשלים בשפע מים עד לריכוך.
את עשבי התיבול קוצצים דק, את השום כותשים, את העגבניות והבצל קוצצים לקוביות קטנות. מעבירים הכול לקערה.
מגררים מהלימון את קליפתו וסוחטים את המיץ (4-5 כפות מיץ וכף גרידה).
מסננים את הבורגול טוב ומצרפים לקערה, מוסיפים את הגרידה והמיץ, והתבלינים. מערבבים טוב.
בקערה נפרדת מערבבים קמח חומוס ואבקת אפיה עם 5-6 כפות מים ליצירת בלילה דמוית ביצה ומוסיפים לתערובת
(אם מכינים גרסה צמחונית, פשוט מוסיפים ביצים).

מניחים נייר אפייה על תבנית ומשמנים אותו. יוצרים קציצות ומניחים. משמנים קלות גם מעליהן.
אופים בחום בינוני כ-25 דקות. מקררים לפני שמפרידים מהתבנית.

סירות גמבה ממולאות בפטריות וגבינת עיזים

  |   By  |  0 Comments

ניתן להחליף לגבינת שמנת טבעונית לקבלת מנה טבעונית.
פלפלים בגודל בינוני ומטה.

חותכות את הפטריות והבצלים לקוביות.
מחממות שמן זית במחבת, מטגנות את הבצלים עד שהם שקופים.
מוסיפות את הפטריות עד שמתכוצות, מגירות נוזלים ומעלות ריח. מתבלים בקורט מלח וקצת תימין יבש ומורידים מהאש. 

חוצות את הפלפלים לשניים לאורכם כך שייווצרו סירות שטוחות ומנקות מגרעינים.
מסדרות על גבי תבנית תנור מצופה בנייר אפייה, בצורה צפופה יחסית. מחממים תנור לחום גבוה.
מערבבות את הגבינה עם הפטריות והבצלים לתערובת אחידה יחסית.
בתוך כל פלפל שמות 3-4 כפות מהתערובת ומניחות על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה.
אופות כחצי שעה-40 ד’ בחום בינוני עד להתרככות הפלפל והינמסות הגבינה.

סירות גמבה ממולאות בגבינה ופסטו

  |   By  |  0 Comments

חוצות את הפלפלים לשניים לאורכם כך שייוצרו סירות שטוחות ומנקות מגרעינים.

מסדרות על גבי תבנית תנור מצופה בנייר אפייה, בצורה צפופה יחסית. מחממות תנור לחום גבוה.

בתוך כל פלפל שמות כף פסטו, ולמעלה מכסות בגבינת שקדים/ פטה.

אופות כרבע שעה בחום בינוני עד להינמסות הגבינה. ניתן לאכול קר או חם.

סירות חצילים ממולאות

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח

מדובר בחצילים ממולאים בסלט בורגול ועגבניות טריות.
יש לקנות 10 חצילים קטנים או 6 חצילים בינוניים.
ניתן להחליף פטרוזיליה לכוסברה.
ניתן להחליף צ’ילי ל-2 שיני שום.
ניתן להחליף את הבורגול בקינואה לקבלת מנה נטולת גלוטן.

חוצים כל חציל לאורכו, מברישים בשמן זית ומסדרים בתבנית תנור על גבי נייר אפייה. אופים בחום גבוה עד להשחמה והתרככות. מוציאים ומצננים.

את העגבניות והירק קוצצים דק.
את הבורגול משרים במים רותחים עד להתרככות (במידה ומשתמשים בקינואה מבשלים אל-דנטה ומסננים).
מערבבים את הבורגול והירקות, מתבלים בלימון, שום כתוש / צ’ילי קצוץ, מלח, פלפל.

מוציאים מהחציל את החלק המרכזי בעדינות (להשאיר שוליים עבים ולא לפגוע בקליפה) ומוסיפים אותו לתערובת. מתבלים וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך.

מכניסים את הסלט בורגול לתוך ה”חורים” בחצילים בעדינות, בלי לדחוס, עם גבעה קטנטונת מעל.. 
הצעת הגשה: עם יוגורט מעל.

סירות בטטה במילוי ראגו פטריות

  |   By  |  0 Comments

בטטות קטנות ושמנמנות – אורך ממוצע 10-15 ס״מ.
ניתן להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה.

חוצים את הבטטות לאורכן, מושחים בשמן זית ושולחים לאפייה בתנור בחום גבוה לכחצי שעה, עד להתרככות קלה.

בינתיים פורסים בצל לחצאי טבעות, ופטריות חותכים לקוביות. את השום כותשים ואת הכוסברה קוצצים דק.
מקפיצים במחבת בצל בשמן זית עד להתרככות קלה, מוסיפים שום כתוש ופטריות עד שמעלה ריח ומשנה קצת צבע.
מורידים מהאש ומוסיפים תיבול וכוסברה קצוצה דק.

כשהבטטות מוכנות חופרים בהן “סירות” בינוניות בלי לפגוע בקליפה (להשאיר גבול נדיב של תוכן)
מצרפים את רוב בשר הבטטה לתערובת המילוי (ייתכן שישאר קצת עודף). מועכים ומערבבים טוב וממלאים חזרה את הסירות.

שולחים לאפייה נוספת של 10 ד’ בגריל.

ניתן להגיש עם יוגורט או טחינה מעל.

מאפה עגבניות וחצילים בבשמל קשיו

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה.

פורסים את החצילים לעיגולים או פרוסות, מסדרים ע”ג נייר אפיה ומושחים בשמן זית.

אופים עד להשחמה קלה.

בבלנדר טוחנים 2 כוסות קשיו + מיץ מחצי לימון + 2 כוסות מים + כפית טימין + כפית גדושה מלח + קורט פלפל שחור למרקם חלק של יוגורט נוזלי. 

פורסים עגבניות לפרוסות עבות של 1 ס״מ.

בתבנית עמוקה מסדרים: חצילים קלויים, עגבניות, מעט מלח-פלפל-טימין, חצילים, עגבניות, מעט מלח-פלפל-טימין, ובסוף לשפוך בצורה אחידה על הכל את קרם הקשיו.

אופים בחום בינוני עד להתייצבות הבשמל – כרבע שעה.

סינייה עדשים וכרובית

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית לפרק לפרחים, לשמן ולצלות בתנור עד להשחמה קלה.

לבשל את העדשים בשפע מים לריכוך מלא ולסנן.

לטחון בבלנדר: עגבניות מרוסקות, בצל סגול ופטרוזיליה למחית חלקה, אם נדרש ניתן להוסיף קצת מים.

לתבל את התערובת במלח, פלפל, בהרט, כמון ופפריקה ולערבב ביחד עם העדשים המסוננות.

להכין טחינה דלילה מטחינה, מים ולימון לפי הטעם – אנחנו מחפשות פה סמיכות של שמנת מתוקה/ טחינה בדוכני פלאפל

​לשטח את העדשים בתבנית פיירקס גדולה.

לפרוס 3 עגבניות לעיגולים ולסדר על גבי העדשים.

למעלה להניח את הכרוביות הצלויות ומעל להכול לצקת טחינה. לפזר צנוברים.

לאפות כ-40 דקות בחום בינוני עד להתייצבות.

 

מלאנזנה (מאפה חצילים ועגבניות עם מוצרלה)

  |   By  |  0 Comments

את החצילים פורסים לעיגולים בעובי של סנטימטר וחצי, מסדרים על גבי נייר אפייה ומושחים בשמן זית.

אופים בחום גבוה עד להשחמה והתרככות של החצילים.

במקביל: קוצצים בצל וכותשים שום. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים אותם על אש קטנה.
כשהבצל שקוף ועולה ריח מוסיפים את התבלינים ואת העגבניות (במידה ואלו עגבניות ולא שימורים יש לטחון או לגרר לפני ההוספה).

מביאים לרתיחה ואז מוסיפים כ-3 כוסות מים.

שוב מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש קטנה כרבע שעה. טועמים ומתקנים תיבול.

את המוצרלה מפוררים או מגררים.

ואז מסדרים: שכבה דקה מאוד של רוטב – חצילים – מוצרלה – רוטב – חצילים – מוצרלה – רוטב.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד שהגבינה נמסה.