סירות גמבה ממולאות בפטריות וגבינת עיזים

  |   By  |  0 Comments

ניתן להחליף לגבינת שמנת טבעונית לקבלת מנה טבעונית.
פלפלים בגודל בינוני ומטה.

חותכות את הפטריות והבצלים לקוביות.
מחממות שמן זית במחבת, מטגנות את הבצלים עד שהם שקופים.
מוסיפות את הפטריות עד שמתכוצות, מגירות נוזלים ומעלות ריח. מתבלים בקורט מלח וקצת תימין יבש ומורידים מהאש. 

חוצות את הפלפלים לשניים לאורכם כך שייווצרו סירות שטוחות ומנקות מגרעינים.
מסדרות על גבי תבנית תנור מצופה בנייר אפייה, בצורה צפופה יחסית. מחממים תנור לחום גבוה.
מערבבות את הגבינה עם הפטריות והבצלים לתערובת אחידה יחסית.
בתוך כל פלפל שמות 3-4 כפות מהתערובת ומניחות על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה.
אופות כחצי שעה-40 ד’ בחום בינוני עד להתרככות הפלפל והינמסות הגבינה.

גלילות חצילים בסגנון איטלקי במילוי טמפה

  |   By  |  0 Comments

את החצילים פורסות לאורך, בעובי של כ-1 סמ, מסדרות בתבנית על גבי נייר אפיה,
משמנות וצולות בתנור בחום גבוה עד לריכוך והשחמה קלה (כ10 דקות).


את הטמפה חותכות למקלות דקים/ קוביות קטנות
ומערבבות עם כפית שטוחה של: 1 פפריקה מתוקה, 1 כוסברה טחונה, 1 אורגנו יבש. מוסיפות חצי כפית מלח וקורט פלפל.
מחממות מחבת עם שמן זית, צולות את הטמפה עד להשחמה קלה.
מעבירות לקערה, קוצצות דק חצי כוס עגבניות מיובשות ומוסיפות לתערובת של הטמפה.
בתוך כל פרוסת חציל ממלאות כ-1 כף מילוי ומגלגלות לגליל הדוק. מסדרות בתוך תבנית.


מכינות רוטב: קוצצות בצל ושום, מאדות בשמן זית, בתוך סיר/ מחבת עמוקה. מוסיפות עגבניות מרוסקות ו2 כפות סילאן/ מייפל. מתבלות בתימין, פפריקה, אורגנו ומלח – לפי הטעם (בערך כפית מכל אחד).
מביאות לרתיחה, מוסיפות 1 כוס מים, מביאות שוב לרתיחה ומבשלות בבעבוע עדין 5 דקות. טועמות ומתקנות תיבול.
את הרוטב יוצקות בתבנית החצילים, צולות הכל ביחד בתנור חם ל-15-20 דקות.

סירות גמבה ממולאות בגבינה ופסטו

  |   By  |  0 Comments

חוצות את הפלפלים לשניים לאורכם כך שייוצרו סירות שטוחות ומנקות מגרעינים.

מסדרות על גבי תבנית תנור מצופה בנייר אפייה, בצורה צפופה יחסית. מחממות תנור לחום גבוה.

בתוך כל פלפל שמות כף פסטו, ולמעלה מכסות בגבינת שקדים/ פטה.

אופות כרבע שעה בחום בינוני עד להינמסות הגבינה. ניתן לאכול קר או חם.

מלאנזנה (מאפה חצילים ועגבניות עם מוצרלה)

  |   By  |  0 Comments

את החצילים פורסים לעיגולים בעובי של סנטימטר וחצי, מסדרים על גבי נייר אפייה ומושחים בשמן זית.

אופים בחום גבוה עד להשחמה והתרככות של החצילים.

במקביל: קוצצים בצל וכותשים שום. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים אותם על אש קטנה.
כשהבצל שקוף ועולה ריח מוסיפים את התבלינים ואת העגבניות (במידה ואלו עגבניות ולא שימורים יש לטחון או לגרר לפני ההוספה).

מביאים לרתיחה ואז מוסיפים כ-3 כוסות מים.

שוב מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש קטנה כרבע שעה. טועמים ומתקנים תיבול.

את המוצרלה מפוררים או מגררים.

ואז מסדרים: שכבה דקה מאוד של רוטב – חצילים – מוצרלה – רוטב – חצילים – מוצרלה – רוטב.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד שהגבינה נמסה.

סינייה עדשים וכרובית

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית לפרק לפרחים, לשמן ולצלות בתנור עד להשחמה קלה.

לבשל את העדשים בשפע מים לריכוך מלא ולסנן.

לטחון בבלנדר: עגבניות מרוסקות, בצל סגול ופטרוזיליה למחית חלקה, אם נדרש ניתן להוסיף קצת מים.

לתבל את התערובת במלח, פלפל, בהרט, כמון ופפריקה ולערבב ביחד עם העדשים המסוננות.

להכין טחינה דלילה מטחינה, מים ולימון לפי הטעם – אנחנו מחפשות פה סמיכות של שמנת מתוקה/ טחינה בדוכני פלאפל

​לשטח את העדשים בתבנית פיירקס גדולה.

לפרוס 3 עגבניות לעיגולים ולסדר על גבי העדשים.

למעלה להניח את הכרוביות הצלויות ומעל להכול לצקת טחינה. לפזר צנוברים.

לאפות כ-40 דקות בחום בינוני עד להתייצבות.

 

מאפה עגבניות וחצילים בבשמל קשיו

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה.

פורסים את החצילים לעיגולים או פרוסות, מסדרים ע”ג נייר אפיה ומושחים בשמן זית.

אופים עד להשחמה קלה.

בבלנדר טוחנים 2 כוסות קשיו + מיץ מחצי לימון + 2 כוסות מים + כפית טימין + כפית גדושה מלח + קורט פלפל שחור למרקם חלק של יוגורט נוזלי. 

פורסים עגבניות לפרוסות עבות של 1 ס״מ.

בתבנית עמוקה מסדרים: חצילים קלויים, עגבניות, מעט מלח-פלפל-טימין, חצילים, עגבניות, מעט מלח-פלפל-טימין, ובסוף לשפוך בצורה אחידה על הכל את קרם הקשיו.

אופים בחום בינוני עד להתייצבות הבשמל – כרבע שעה.

סמבוסק במילוי אפונה

  |   By  |  0 Comments

סמבוסק אפונה סדנת מאפים
אמורים לצאת כ-20 סמבוסקים, המתכון עודכן.
בצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה וחצי כפית מלח. מוסיפים את הנוזלים: 3/4 כוס שמן זית (180 מ״ל) ו3/4 כוס (180 מ״ל) מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק וקורצים בעזרת כלי עגול (12-10 ס”מ קוטר) עיגולי בצק.
מילוי:
להפשיר את האפונה במים רותחים כ-10 דקות ולסנן.
למעוך או לטחון יחד עם התבלינים: 2 כפיות אורגנו, 3/4 כפית מלח (לפי המרקם המועדף)
לתבל בקצת שמן זית ולימון.
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפייה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפייה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.

*** אם נשאר מילוי אפשר להשאיר כממרח – להעביר לצנצנת מותאמת (אפשר לטחון עם מעט אגוזי מלך ו/או שמן זית).

עודד

בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.

עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…

סמבוסק במילוי ארטישוק

  |   By  |  0 Comments

סמבוסק אפונה סדנת מאפים
אמורים לצאת כ-20 סמבוסקים, המתכון עודכן.
בצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה וחצי כפית מלח. מוסיפים את הנוזלים: 3/4 כוס שמן זית (180 מ״ל) ו3/4 כוס (180 מ״ל) מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק וקורצים בעזרת כלי עגול (12-10 ס”מ קוטר) עיגולי בצק.
מילוי:
להפשיר את הארטישוק (כ-5 תחתיות) במים רותחים לרבע שעה. לסנן.
לחתוך לרצועות / קוביות ולטחון בבלנדר / בלנדר מוט חזק + כלי ארוך לטחינה יחד עם גרידה מחצי לימון, קורט מלח וכרבע כוס שמן זית.
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפייה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפייה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.

*** אם נשאר מילוי אפשר להשאיר כממרח (לטחון עם מעט אגוזי מלך ו/או שמן זית).

עודד

בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.

עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…

סמבוסק במילוי גבינות

  |   By  |  0 Comments

סמבוסק אפונה סדנת מאפים
הערות ללקוח: ניתן להשתמש בכל גבינה מהגבינות הבאות: גאודה, בולגרית, פטה.
בצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה וחצי כפית מלח. מוסיפים את הנוזלים: 3/4 כוס שמן זית (180 מ״ל) ו3/4 כוס (180 מ״ל) מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק וקורצים בעזרת כלי עגול (12-10 ס”מ קוטר) עיגולי בצק.
מילוי: לערבב את הגבינה עם מעט תימין.
* חשוב לטעום את המילוי לפני האפייה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפיה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.

עודד

בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.

עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…

סמבוסק במילוי לבנה שקדים

  |   By  |  0 Comments

סמבוסק אפונה סדנת מאפים
אמורים לצאת כ-20 סמבוסקים, המתכון עודכן.
בצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה וחצי כפית מלח. מוסיפים את הנוזלים: 3/4 כוס שמן זית (180 מ״ל) ו3/4 כוס (180 מ״ל) מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק וקורצים בעזרת כלי עגול (12-10 ס”מ קוטר) עיגולי בצק.
מילוי: טוחנים ביחד: שקדים, לימון, 1 כפיות מלח, 2 שיני שום, 4 כפות שמן זית. מוסיפים לאט ובהדרגה כוס מים עד לקבלת המרקם הרצוי. הטחינה נמשכת הרבה זמן ולפעמים צריך לעזור עם לקקן.
* חשוב לטעום את המילוי לפני האפייה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפייה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.

אם נשאר מילוי מצנצנים אותו ומשאירים כממרח מתנה מאיתנו.

עודד: 

בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.

עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…

לבנה שקדים: עדיף להכין את הלבנה בבלנדר ולא במעבד או בלנדר מוט. חובה בלנדר חזק ביותר ולשים לב שלא מתחמם יתר על המידה כי עלול להישרף…
אם אין בנמצא כזה, לבוא עם הרבה סבלנות ולטחון בהמשכים מתחילת הבישול – לעצור כל פעם שמתחמם, בסוף זה יהיה מוכן

מאפה פילו במילוי עגבניות צלויות ופסטו

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר ללקוחות להפשיר מרק את הפילו לילה במקרר

הערות ללקוח: אפשר להשתמש בצנובר במקום אגוזי מלך לפסטו

הוראות מילוי: 

מחממים תנור לחום בינוני. חוצים עגבניות שרי ומסדרים אותן על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה. אופים בחום בינוני עד להתכווצות והשחמה קלה.
שוטפים את העלים. מפרידים את עלי הבזיליקום ואת הפטרוזיליה חותכים גס.
בבלנדר/ מעבד מזון: טוחנים את העלים + שום + חצי כוס שמן זית. בהדרגה מתחילים להוסיף גם אגוזי מלך.
מוסיפים עוד שמן זית במידת הצורך ומתבלים במלח, פלפל.

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

מאפה פילו במילוי פטריות מוקפצות

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי: 

לקצוץ דק בצל ושום. לפרוס לקוביות/ פרוסות דקות את הפטריות.

לחמם במחבת שמן זית *יחד* עם הבצל והשום. כשמתחמם להוסיף את הפטריות ולהקפיץ קלות, עד שהן מאבדות נפח ואת רוב הנוזלים שלהן.
לתבל במלח, פלפל.

מאפה פילו במילוי אנטיפסטי

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי: 

מחממים תנור לחום גבוה. פורסים את הירקות לרצועות / קוביות.
מערבבים בקערה עם קצת שמן זית ותבלינים, מסדרים על גבי נייר אפייה וצולים כחצי שעה עד להתרככות והשחמה חלקית.

מאפה פילו במילוי שמנת קשיו ובצלים צלויים

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי:

מחממים תנור לחום גבוה. פורסים את הבצלים לפרוסות עבות ומערבבים בקערה עם כף-שתיים שמן זית.

צולים בתנור עד להשחמה חלקית.

בבלנדר טוחנים כוס קשיו עם עלי בזיליקום וחצי כוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך (עוד כחצי כוס).

מאפה פילו במילוי פלפל קלוי ושקדים פרוסים

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול),
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כ-40-30 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי:

מחממים תנור לחום גבוה.

חוצים פלפלים לשניים ומנקים מגרעינים. מניחים אותם על גבי נייר אפייה וצולים בתנור עד שהקליפה שחומה מאוד.
מקררים קצת בתוך קופסה סגורה וקולפים את מה שאפשר, קוצצים לרצועות דקות.
את השקדים קולים על גבי מחבת יבשה למספר דקות (ניתן לפזר את השקדים מעל המאפה או בתוכו).

מאפה פילו במילוי שמנת קשיו ומנגולד

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול),
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כ-40-30 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי:

קוצצים את הבצלים, במחבת מאדים אותם עם מעט שמן זית.

קוצצים את המנגולד, מוסיפים למחבת, קודם את הגזע הלבן (לקצוץ אותו דק) ובהמשך את העלים הירוקים.

בבלנדר טוחנים כוס קשיו עם חצי כוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך (עד חצי כוס נוספת).

מאפה פילו אסייאתי של ליאור

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר ללקוחות להפשיר את עלי הפילו לילה במקרר

המנה מורכבת מפילו ממולא ירקות וטופו + מתבל בנפרד (להגשה).

את הרולדות נעשה דקות יותר משאר מאפי הפילו שלנו (כ3 עלים במקום 5) – ונשמן רק מבחוץ אחרי שגלגלנו, כי המילוי כבר משומן. פירוט בגוף המתכון-

למילוי:
את הכוסברה קוצצים דק, את הטופו מגררים על פומפיה. את הבצל, הגזר והגמבה חותכים למקלות דקים.
מערבבים את כל אלה עם 6 כפות רוטב סויה ו2 כפות שמן שומשום ושומרים בצד (המילוי לא מוקפץ).

הוראות קיפול:
לוקחים 2-3 עלי פילו, את האחרים משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי – אפשר לסנן או לסחוט קצת כדי שלא יהיו יותר מדי נוזלים.
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כרבע שעה (ואם צריך אז קצת יותר) להשחמה.

לרוטב:

כותשים שום ומערבבים עם 2 כפות רוטב סויה, 1 כף שמן שומשום, 4 כפות חמאת בוטנים ללא סוכר, 2 כפות סילאן ללא סוכר, 1 כפית פתיתי צ׳ילי, 2 שיני שום, מיץ מ1 לימון.

מערבבים הכל ביחד ומוסיפים מים לדלילות של טחינה. שומרים בצנצנת.

תבשיל כוסמת, כתומים, פטריות וערמונים

  |   By  |  0 Comments

כוסמת כתומים ופטריות

התאמות תזונה: אפשר להוריד פטריות וערמונים ולהוסיף 1 דלורית.
בשינוי כזה נחליף תיבול: 2-3 ענפי תימין, כפית מייפל, מלח ופלפל.

קולפים את הבטטה והגזר וחותכים לאצבעות דקות וקצרות יחסית. שמים בתנור עם שמן זית עד להתרככות קלה.

מחממים שמן בסיר ושופכים את הכוסמת + מוסיפים כפית מלח, כפית כורכום, כפית כמון. מערבבים כדקה ומוסיפים 3.5 כוסות מים. מבשלים כ-15 דק׳ וסוגרים את האש.

קוצצים שום, פורסים בצל לרבעי עיגול, פטריות לפרוסות, ערמונים לחצי/שליש. קוצצים כוסברה.

בווק/ סוטאז’ מטגנים בצל עם כפית צ’ילי גרוס ומעט כורכום עד להזהבה. מוסיפים שום קצוץ. מוסיפים פטריות פרוסות.

מוסיפים ערמונים וכוסברה קצוצה. מוסיפים לכוסמת, מוסיפים גם את הבטטה והגזר. מתבלים במלח, כורכום וכמון. מערבבים.

פריקי ברוטב פלפל קלוי

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הפריקי כמו פסטה: מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-8 דקות עד להתרככות (אל דנטה). מסננים ומניחים בצד.
בינתיים חוצים את הפלפלים, מנקים מגרעינים וקולים בתנור על חום גבוה עד להשחמה קלה והתרככות. כשמוכן, קולפים (מה שאפשר בקלות) וקוצצים לקוביות.

את הבצל קוצצים לקוביות, את העגבניות כנ”ל, את השום קוצצים או כותשים, את הצ’ילי קוצצים דק (זהירות על הידיים!) את הפטרוזיליה קוצצים גם.
מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל כמה דקות, מוסיפים שום, צ’ילי, פפריקה וממשיכים לערבב כמה דקות, מוסיפים את הפלפל הקלוי וחצי מכמות הפטרוזיליה, מים ומלח.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד לצמצום הרוטב (תוך כדי ערבוב).
מכבים את האש ומעבירים את הפריקי ויתרת הפטרוזיליה לרוטב ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

קיש בטטה ובזיליקום צמחוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

את הבטטות קולפים וחותכים לעיגולים או ריבועים. מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש קישוא ותימין צמחוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

את הקישואים חותכים לעיגולים, מערבבים עם שמן וצולים בתנור. את עלי התימין מפרידים מהגבעול.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש פלפל קלוי צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הפלפלים חוצים לשניים וקולים בתנור עד להשחמה.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

 מסירים לפלפלים הקלויים את הקליפה וחותכים לרצועות ארוכות.

מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש 3 בצלים צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים + בצלים סגולים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. 

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

 פורסים 3-2 גבעולים של בצל ירוק לעיגולים דקים.

מסדרים את הבצלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בצל ובזיליקום צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מתכון לבצק

מערבבים 2 כוסות  קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את הבצלים + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש דלורית ובצל ירוק צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. 3 גבעולי בצל ירוק קוצצים דק.
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות  קמח, אבקת אפייה, מלח .מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

למלית:

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש כרובית צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה קלה.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל ואגוז מוסקט.

מסדרים את הכרובית על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרובית למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש עגבניות שרי

  |   By  |  0 Comments

את העגבניות חוצים לאורכן, את הבצל פורסים לחצאי טבעות, מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור כרבע שעה כשהצד החתוך של העגבניות פונה כלפי מעלה.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, כפית תימין, קצת מלח קצת פלפל.
הרכבה:
מסדרים בצלים צלויים על גבי הבצק, יוצקים מילוי ומסדרים את חצאי העגבניות כשהצד החתוך כלפי מעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש כרישה ובזיליקום צמחוני

  |   By  |  0 Comments

כרישות בינוניות.

את הכרישות מנקים ופורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מתכון לבצק

מערבבים 2 כוסות  קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את הכרישה (משאירים קצת בצד) + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרישה+ בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש פטריות צמחוני

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח : המתכון מכיל 1 סלסלה פטריות. אפשר להוסיף עוד 1 סלסלת פטריות מכל סוג שאוהבים.
מתכון לבצק

מערבבים 2 כוסות  קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי

מקפיצים את הבצל להזהבה, קוצצים ומוסיפים את הפטריות עד שקצת מצטמצמות. מתבלים בקורט אגוז מוסקט, מלח (מעט, יש מליחות גם בפטה) ופלפל.

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מאחדים את הבצל והפטריות עם תערובת הגבינות, ושופכים בתבנית מעל הבצק שהכנו.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש עשבי תיבול צמחוני

  |   By  |  0 Comments

למתכון צריך 2-3 ענפי רוזמרין טרי
מתכון לבצק

מערבבים 2 כוסות  קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

ניתן לקחת מעט מעלי הרוזמרין, לקצוץ היטב קטן קטן ולצרף גם אותם לקלתית בשלב הזה.

מילוי

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח (כפית שטוחה מאוד), קצת פלפל, 2 כפיות אורגנו יבש.

את עשבי התיבול מפרידים מהגבעול, שוטפים וקוצצים דק וקטן מאוד (במיוחד את הרוזמרין), מצרפים אותם לתערובת הגבינות ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על הקלתית ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
אופים כחצי שעה בחום בינוני או עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש קישוא ותימין צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

את הקישואים חותכים לעיגולים, מערבבים עם שמן וצולים בתנור. את עלי התימין מפרידים מהגבעול.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בטטה ובזיליקום צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

מילוי

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, 2 ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

את הבטטות קולפים וחותכים לעיגולים או ריבועים. מערבבים עם שמן זית ואופים בתנור להתרככות והשחמה קלה. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש פלפל קלוי צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

ניתן להחליף/ לשלב עם פלפל צהוב.
את הפלפלים חוצים לשניים וקולים בתנור עד להשחמה.

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

 מסירים לפלפלים הקלויים את הקליפה וחותכים לרצועות ארוכות.

מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש 3 בצלים צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים + בצלים סגולים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. 

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

 פורסים 3-2 גבעולים של בצל ירוק לעיגולים דקים.

מסדרים את הבצלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בצל ובזיליקום צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מתכון לבצק

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את הבצלים + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש כרובית צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה קלה.

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל ואגוז מוסקט.

מסדרים את הכרובית על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרובית למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש דלורית ובצל ירוק צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. 3 גבעולי בצל ירוק קוצצים דק.
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

למלית:

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש עגבניות שרי צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את העגבניות חוצים לאורכן, את הבצל פורסים לחצאי טבעות, מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור כרבע שעה כשהצד החתוך של העגבניות פונה כלפי מעלה.

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, כפית תימין, קצת מלח קצת פלפל.
הרכבה:
מסדרים בצלים צלויים על גבי הבצק, יוצקים מילוי ומסדרים את חצאי העגבניות כשהצד החתוך כלפי מעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש כרישה ובזיליקום צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

כרישות בינוניות.

את הכרישות מנקים ופורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מתכון לבצק

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את הכרישה (משאירים קצת בצד) + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרישה+ בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש פטריות צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח : המתכון מכיל 1 סלסלה פטריות. אפשר להוסיף עוד 1 סלסלת פטריות מכל סוג שאוהבים.
מתכון לבצק

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי

מקפיצים את הבצל להזהבה, קוצצים ומוסיפים את הפטריות עד שקצת מצטמצמות. מתבלים בקורט אגוז מוסקט, מלח (מעט, יש מליחות גם בפטה) ופלפל.

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מאחדים את הבצל והפטריות עם תערובת הגבינות, ושופכים בתבנית מעל הבצק שהכנו.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש עשבי תיבול צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

למתכון צריך 2-3 ענפי רוזמרין טרי
מתכון לבצק

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

ניתן לקחת מעט מעלי הרוזמרין, לקצוץ היטב קטן קטן ולצרף גם אותם לקלתית בשלב הזה.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח (כפית שטוחה מאוד), קצת פלפל, 2 כפיות אורגנו יבש.

את עשבי התיבול מפרידים מהגבעול, שוטפים וקוצצים דק וקטן מאוד (במיוחד את הרוזמרין), מצרפים אותם לתערובת הגבינות ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על הקלתית ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
אופים כחצי שעה בחום בינוני או עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בטטה ובזיליקום טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

את הבטטות קולפים וחותכים לעיגולים או ריבועים. מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש קישוא ותימין טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

את הקישואים חותכים לעיגולים, מערבבים עם שמן וצולים בתנור. את עלי התימין מפרידים מהגבעול.

מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש פלפל קלוי טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להחליף/ לשלב עם פלפל צהוב.
ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

את הפלפלים חוצים לשניים וקולים בתנור עד להשחמה. מוציאים, קולפים וחותכים לרצועות ארוכות.

מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש 3 בצלים טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

את הבצל הירוק – פורסים לעיגולים דקים 3-2 גבעולים.
את שאר הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. 

מסדרים את הבצלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בצל ובזיליקום טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מסדרים את הבצלים + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

 

 

קיש דלורית ובצל ירוק טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.
דלורית קטנה.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. 3 גבעולי בצל ירוק קוצצים דק.
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.

מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש דלורית ובצל ירוק טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.
דלורית קטנה.

 

את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. שלושה גבעולי בצל ירוק קוצצים דק.
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפיה. אופים כ- 10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בבלנדר טוחנים: 3/4 כוס שקדים קלופים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק.

מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש כרובית טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

 

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה קלה.

מתכון לבצק:
מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בבלנדר טוחנים: 3/4 כוס שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק.

מסדרים את הכרובית על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, מפזרים אגוז מוסקט ומסדרים את שאר הכרובית למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בטטה ובזיליקום טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

 

את הבטטות קולפים וחותכים לעיגולים או ריבועים. מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור.

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בבלנדר טוחנים: 3/4 כוס שקדים קלופים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק.

 את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס ומוסיפים לקרם.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.