מעדן טפיוקה הל-תמרים ורימונים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

מתכון

לבשל את כדורי הטפיוקה בהמון מים תוך כדי ערבוב. כשהנוזל ירתח הוא יהפוך לג’ל סמיך, אבל עדיין תראו כדוריות, תוך כמה דקות רוב הכדוריות יהפכו לשקופות והשאר יישארו עם קצת לבן – זה הזמן להוריד מהאש. לסנן במסננת דקה, רצוי בנגלות.

לשטוף בעזרת מים את הג’ל המיותר, להעביר את הכדוריות לקערה ולערבב עם חצי כוס מייפל, ו-500 מ”ל חלב קוקוס.

להוסיף תבלינים: קורט קינמון והל. אפשר לגוון לפי הטעם. לערבב טוב ולהעביר לכלי הגשה קטנים. להכניס לקירור.

תוספת תמרים ורימונים:
את התמרים לגלען ולחתוך לקוביות קטנות.
להוציא את גרעיני הרימון.
לפזר מעל כל כוס תמרים וגרעיני רימון (או לשים בצד לפיזור עצמי של הלקוח אחרי שהטפיוקה תתקרר)
* הטפיוקה צריכה לילה במקרר.

מעדן טפיוקה לימוני

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: אפשר להחליף לימון בתפוז. חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

 

לבשל את כדורי הטפיוקה בהמון מים תוך כדי ערבוב, כשהנוזל ירתח הוא יהפוך לג’ל סמיך, אבל עדיין תראו כדוריות, תוך כמה דקות רוב הכדוריות יהפכו לשקופות והשאר יישארו עם קצת לבן, זה הזמן להוריד מהאש. לסנן במסננת דקה, רצוי בנגלות,
לשטוף בעזרת מים את הג’ל המיותר, להעביר את הכדוריות לקערה ולערבב עם חצי כוס מייפל, גרידת לימון, מיץ מ-2 לימונים ו-500 מ”ל חלב קוקוס.
לערבב טוב ולהעביר לכלי הגשה קטנים. לקרר לילה במקרר.

מעדן טפיוקה אסייתי

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.
לבשל את כדורי הטפיוקה בהמון מים תוך כדי ערבוב, כשהנוזל ירתח הוא יהפוך לג’ל סמיך, אבל עדיין תראו כדוריות, תוך כמה דקות רוב הכדוריות יהפכו לשקופות והשאר יישארו עם קצת לבן, זה הזמן להוריד מהאש. לסנן במסננת דקה, רצוי בנגלות,
לשטוף בעזרת מים את הג’ל המיותר, להעביר את הכדוריות לקערה ולערבב עם חצי כוס מייפל, ו-500 מ”ל חלב קוקוס.
זה הזמן להוסיף תבלינים: קורט אגוז מוסקט, ציפורן והל, חצי כפית קינמון, אפשר לגוון לפי הטעם. לערבב טוב ולהעביר לכלי הגשה קטנים. לקרר לילה במקרר.