מרק מנגולד וקטניות ללא סולניים

  |   By  |  0 Comments

להזכיר ללקוחות: להשרות מאש ללילה

 

לקצוץ שורש, בצל ושום. להעביר לסיר עם שמנ”ז ולאדות כ-5 דקות על אש בינונית.

לקצוץ מנגולד, בטטה וגזר, להוסיף לסיר ולאדות עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב.

להוסיף את שאר המרכיבים (מלבד העדשים) ולכסות במים, להביא לרתיחה ולבשל 40 ד’.

להוסיף עדשים כתומות ולבשל עוד 20 ד’. לטעום ולתקן תיבול.

מרק ירקות ירוק – כתום

  |   By  |  0 Comments

הערה ללקוח: אם שורש סלרי לא כולל גבעולים יש לקנות בנפרד גבעולי סלרי. דלעת – חתיכה בינונית (עד 500 גרם)

לקצוץ במעבד 1 בצל, 5 גבעול סלרי, שום, לטגן בשמן זית על אש קטנה בסיר מכוסה. (אם אין מעבד מזון לקצוץ ידני)

לחתוך עוד 1 בצל, 1 שורש סלרי, 3 גזר, 1 דלעת ו2 קישואים. לפרק ברוקולי לפרחים גדולים, לקצוץ כוסברה.

להגביר לאש בינונית, להוסיף את כל הירקות כולל השעועית הירוקה, להוסיף גם את העדשים, ולערבב היטב. להוסיף תבלינים ולערבב שנית. לאדות 5 ד’ בסיר מכוסה. להוסיף מים לכיסוי + 2 כוסות.

לבשל על אש קטנה לריכוך מלא.

מרק פטריות ושעועית שחורה בניחוח אסייתי

  |   By  |  0 Comments

את השעועית מבשלים בסיר נפרד במים + כף מלח עד לריכוך.
את הפטריות שימג’י מפרידים, את הפורטבלו חותכים גס.
את הבצל הסגול קוצצים ומטגנים בסיר עד לשקיפות.
מוסיפים את הפטריות והפלפל לסיר ונותנים להן “להזיע” תוך כדי ערבוב.
בינתיים מערבבים את המיסו עם חצי כוס מים חמים עד ליצירת משחה אחידה.
מוסיפים את השעועית לסיר ומכסים הכול במים. מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין בערך 20 דקות.
מוסיפים את המיסו, טועמים ומוסיפים מלח אם נדרש.

מרק מאש ועדשים

  |   By  |  0 Comments

את המאש מבשלים בשפע מים עד ריכוך.

מטגנים את הבצל ושורש סלרי, חותכים לקוביות מוסיפים גזר, שום ופלפל אדום ומוסיפים לבצל.

אחרי שתי דקות מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, תבלינים ו1 עגבניה גדולה מגוררת (או 2 קטנות).

מכסים את הירקות במים ועוד כוס ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את המאש, העדשים והקינואה ומביאים שוב לרתיחה.

מבשלים 20 דקות נוספות בסיר מכוסה, מתקנים תיבול (אם יש צורך מוסיפים מים) וממשיכים לבשל כ 40 דקות או עד הסמכה וריכוך

מרק מתובל של שורשים ועדשים צבעוניות

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים – בצלים, שורש סלרי, שום, גזר, תפו”א.

חותכים קטן בלי לקלף – דלורית ועגבניות.

בסיר מטגנים על אש נמוכה בצל, שום וסלרי בשמן זית. כשמתחיל לעלות ריח, מוסיפים את שאר הירקות + תבלינים (מלבד המלח!) ומערבבים טוב. מגבירים את האש וממשיכים לערבב כ-5 דקות. מוסיפים את שני סוגי העדשים ומערבבים עוד כ- 2 דקות.
מוסיפים מים עד לכיסוי + 2-3 כוסות. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד להתרככות.

מוסיפים מלח ומתקנים תיבול. אם צריך מדללים בעוד קצת מים (המרקם אמור לצאת יחסית סמיך, כמו נזיד).

מרק מינסטרונה

  |   By  |  0 Comments

אם משתמשים בשעועית יבשה, יש להשרות ולבשל אותה בשפע מים + כף מלח עד לריכוך.
אם סנפרוסט – 3 כוסות שעועית קפואה.

חיתוך בצל, שורש סלרי ושום דק.

חיתוך הירקות האחרים לקוביות בינוניות ועשבי התיבול – קיצוץ דק.

טיגון ובישול: בצל, שום, שורש סלרי.

הוספה: שאר הירקות ועשבי תיבול קצוצים.

הוספת השעועית עם רסק העגבניות וכיסוי במים. להביא לרתיחה.

בישול על אש קטנה כחצי שעה להתרככות וספיגת טעמים.

כיבוי האש והוספת הפסטה, לתת לה לשבת שם 10 דקות, הוספת המלח ותיקון טעמים.

מרק אפונה

  |   By  |  0 Comments

קוצצים שום, סלרי ובצל ומאדים בשמן זית בסיר גדול.

קולפים וקוצצים לקוביות קטנות תפו”א וגזר ומצרפים לסיר. מערבבים טוב.

אם השתמשנו באפונה קפואה – מפשירים ומסננים ומוסיפים אותה לסיר. מערבבים טוב.

במידה ומוסיפים פטרוזיליה וכוסברה קוצצים אותם ומוסיפים לסיר.

מכסים במים + 2 כוסות ומביאים לרתיחה.

מבשלים כשעה על אש קטנה.

טוחנים ומתבלים במלח פלפל. חשוב! במידת הצורך (ולרוב יש צורך) מוסיפים קצת מים (אנחנו רוצות מרקם לא סמיך מדי, מכיוון שהוא לרוב מתגבש אחרי לילה במקרר).

מרק חרירה

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: יש להשרות את החומוס לילה לפני או לחלופין להשתמש בסנפרוסט.

 

קולפים וקוצצים בצל ושורש – מטגנים קלות בשמן זית.
קוצצים טוב סלרי ופטרוזיליה ומוסיפים לסיר. מבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב.
קוצצים עגבניות לגודל בינוני ומוסיפים אותן יחד עם הקטניות המסוננות והתבלינים (מלבד המלח).
מוסיפים מים עד לכיסוי + 1 ליטר ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש קטנה עד להתרככות ומוסיפים לימון לפי הטעם ומלח. מתקנים תיבול.

 

מרק שעועית

  |   By  |  0 Comments

את השעועית מבשלים בשפע מים + כף מלח עד ריכוך.

קולפים וקוצצים בצל ושורש וגם שום. את עלי הסלרי שומרים בצד. מטגנים בקצת שמן זית כמה דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב.

קוצצים עגבניות ומוסיפים לסיר יחד עם פלפל, מלח, פפריקה וכורכום. מבשלים על אש גבוהה ומערבבים עד להתפרקות של העגבניות וצמצום נוזלים. מוסיפים שעועית מסוננת ומקלות סלרי חתוכים גס ומערבבים טוב.

מוסיפים את העלים של הסלרי כצרור (אפשר לאסוף עם חוט/ עם גבעול של פטרוזילייה)
מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-20 דק׳ לאיחוד טעמים.

מוציאים את צרור עלי הסלרי בסיום הבישול.

מתקנים תיבול.

 

 

 

מרק פטריות ושעועית ארומתי

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר להשרות את השעועית ללילה או לחלופין להשתמש בסנפרוסט (פי 3 מכמות השעועית היבשה).

את השעועית מבשלים בשפע מים עד ריכוך.

את הבצלים קוצצים לחצאי טבעות, ואת השום קוצצים לפרוסות דקות.

מחממים שמן זית ומאדים בו את הבצל, השום וענפי הרוזמרין למספר דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם על אש בינונית.

את הבטטות והקולורבי קולפים וחותכים לקוביות בינוניות. את הפטריות חותכים לרבעים/ חצאים בהתאם לגודלן, את העגבניות קוצצים דק.

מצרפים את כל הירקות לסיר ומתבלים בפלפל, מערבבים טוב, מגבירים קצת את האש. 

ומכסים. מערבבים מדי פעם עד שהנוזלים מתחילים לצאת.

מוסיפים את השעועית, מים עד לכיסוי + 2 כוסות ואת היין.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה.

ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול. מועכים בעזרת כף חלק מהבטטות לקבלת מרקם עשיר.

מרק חומוס וכרישה של ג’יימי אוליבר

  |   By  |  0 Comments

מסננים את את החומוס, קולפים את תפו”א וחותכים גס, מעבירים הכול לסיר עם שפע מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה עד שהחומוסים רכים. מסננים הכול.
מנקים את הכרישה וקוצצים לעיגולים דקים. את השום קולפים ופורסים דק.
מחממים סיר, שמים בו חמאה וקצת שמן זית. מוסיפים כרישה ושום עם קצת מלח. מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה עד שהכרישה מתרככת. אם יש צורך מוסיפים כמה כפות מים כדי שלא יתייבש.
מוסיפים את החומוסים ותפו”א וקורט פלפל. מערבבים ומבשלים 2 דקות ביחד. מוסיפים 9 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש שוב ומבשלים כרבע שעה.
עם מועך תפו”א מרסקים חלק מהמרק.

 

הגבינה מיועדת לגירור בזמן ההגשה.