צ’ילי שעועית

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: יש להשרות במים לילה מראש – שעועית אדומה, וגם פטריות שיטאקי יבשות. ניתן להחליף שעועית יבשה בקפואה – כ-4 כוסות לפחות, או ב2 יחידות שעועית שחורה שימורים.

את השעועיות מסננים ומבשלים בסיר עם שפע מים וכפית מלח כשעה, עד לרכות.
קולפים וקוצצים דק את השום והבצל.
קוצצים דק גם הסלרי (ניתן לקצוץ גם בסלייסר או מעבר מזון).

חותכים לקוביות קטנות: גמבה, דלורית ובטטה לאחר קילוף
קוצצים דק גם את הפטריות לאחר סינון (שומרים בצד את מי ההשריה)

מטגנים  בשמן זית =- בצל, שום, סלרי קצוץ, עד לשקיפות של הבצל.
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לבשל בסיר סגור כ-5 דקות. מוסיפים תבלינים מלבד המלח, וחצי מכמות הצ’ילי, ביחד עם גמבות בטטה ודלורית. מערבבים טוב וממשיכים לבשל בסיר סגור.
מוסיפים שעועית ועגבניות, מערבבים וטועמים – זה השלב להוסיף 1 כפית מלח.

שימו לב שהשעועית כבר קצת מלוחה, אז חשוב מאוד לטעום מראש.

מוסיפים כחצי כוס ממי השריית הפטריות, ועוד מים עד כ-4 ס”מ מתחת לקו התוכן.
מביאים לרתיחה ומבשלים כמה שאפשר – ומינימום חצי שעה.

קוצצים כוסברה ומפזרים מעל כשמוכן. טועמים ומתקנים טעמים, ניתן להוסיף לימון אם רוצים.

צ’ילי עדשים ודלורית

  |   By  |  0 Comments

לקלוף ולקצוץ:
בצל דק, גזר לקוביות קטנות, דלורית לקוביות קטנות, חצי מכמות השום לכתוש וחצי לחתוך גס.
לחתוך:
צ’ילי – לקצוץ דק ולרוקן מגרעינים (בזהירות!) ,סלרי לפרוס דק, פטריות לקוביות קטנות, גמבה לקוביות קטנות. את הכוסברה לקצוץ דק ולשים בצד.לאדות בסיר גדול עם שמן זית על אש בינונית:
בצל, שום חתוך, צ’ילי, 4 גבעולי סלרי. לערבב טוב במשך 2-3 דקות.
להוסיף לזה דלורית, שום כתוש ואת התבלינים. לערבב שוב במשך מספר דקות עד לציפוי מלא.
להוסיף עדשים, פטריות וגמבה. להמשיך לערבב טוב.
להוסיף 2 שימורי עגבניות מרוסקות ו-3 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
לבשל על אש קטנה כ-45 דקות עד לריכוך. לערבב מדי פעם ולהוסיף נוזלים במידת הצורך.
כשהכול רך, לטעום, לתקן תיבול, להוריד מהאש ולהוסיף מיץ לימון וכוסברה קצוצה. לערבב שוב.