הבטטות הכי טעימות בעולם בהשראת עוז תלם‎

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוחה: 12 בטטות קטנות-בינוניות, או 6 בטטות גדולות. תיבול אופציונלי פפריקה מתוקה, צ’ילי פלייקס, זעתר, כוסברה טחונה. לוודא מראש.

מחממות תנור ל-200 מעלות 

שוטפות את הבטטות היטב, מניחות את הבטטות השטופות על קרש חיתוך, מסירות את הקצוות וחוצות לאורך.

בתבנית עם נייר אפייה מורחות 3-4 כפות משמן הזית ומפזרות את המלח הגס והתבלינים.

מניחות את הבטטות עם הצד החצוי כלפי מטה על התבנית, חשוב שכל החלק החתוך של הבטטה יקבל ציפוי בשמן. מנענעות מעט את התבנית כדי לפזר את השמן והתיבול באחידות.

מזלפות או מברישות שמן זית על החלק החיצוני (על הקליפה) של הבטטות.

מעבירות לתנור ואופות כ-40 דקות עד שהבטטות אפויות לחלוטין, ורכות מאוד. החלק החיצוני צריך להיות מעט שרוף בשוליים וזה החלק הכי טעים (מומלץ להתחיל לבדוק אחרי 30 דקות ולחפש קראסט שרוף“).

מוציאות מהתנור, נותנות להן להתקרר מעט לפני אריזה / אכילה.

ניתן לסחוט מעל קצת מיץ לימון