בראוניז טף שקדים

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.

מערבבים את היבשים (חצי כוס קקאו איכותי, כוס וחצי קמח טף כהה, 

כוס קמח שקדים, כוס וחצי סוכר, 2 כפיות סודה לשתייה, קמצוץ מלח) לחוד

ואת הרטובים (כוס וחצי = 370 מ״ל חלב קוקוס מקרטון, ⅔ כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר,

 ⅔  כוס שמן זית, 2 כפיות וניל איכותי, 2 כפיות חומץ) לחוד.

מאחדים תערובות ויוצקים בזריזות לתבניות מצופות בנייר אפייה.

אופים כרבע שעה עד שיש קרום על גבי העוגה ומעבירים מיד למקפיא, למינימום שעתיים

העוגה יוצאת יותר יציבה כשאופים אותה ב-2 תבניות, אז אל תנסו לאפות בתבנית גדולה אחת.

עוגת תפוחים עוקצנית

  |   By  |  0 Comments

מחממים את התנור לחום בינוני.

בקערה אחת מערבבים קמח עם פלפל וקינמון.

בקערה נפרדת מערבבים נמרצות שמן, 2/3 כוס סילאן וכוס מים רותחים עד ליצירת בלילה אחידה יחסית.

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב.

מוסיפים את הסודה לשתייה ונותנים לתערובת לבעבע קלות.

מוסיפים: ג’ינג’ר קלוף וקצוץ, תערובת קמח, תפוח מגורר ו-2/3 כוס רסק תפוחים. מערבבים קלות עד להיטמעות כל החומרים.

משמנים או מרפדים בנייר אפייה תבנית אינגליש קייק. יוצקים לתוכה את התערובת, אופים כ- 40 ד’.

מחכים לצינון מלא לפני שפורסים את העוגה.