קציצות קישואים
| By Noga Segev | 0 Comments
*אם הלקוחות מבקשים להוסיף בולגרית, יש לקצץ את כמות המלח בחצי.את הקישואים מגררים במגררת גסה ודוחסים היטב מעל מסננת לניקוז נוזלים – עד ליציאת נוזלים משמעותית. נותנים לזה להמשיך להגיר נוזלים כרבע שעה.את השום קולפים וכותשים, את הפטרוזיליה שוטפים, קוצצים דק ומאחדים עם השום.
לוקחים את הקישואים, סוחטים שוב קלות (בקבוצות קטנות) ומעבירים לקערה.
מאחדים קמח תירס + תבלינים (אורגנו, נענע יבשה, מלח, פלפל). מוסיפים ביצים ו1 כף שמן ומערבבים, ובסוף מוסיפים את הקישואים, מאחדים ובודקים אם הקציצה “תופסת” (בידיים רטובות).
אם לא – מוסיפים בהדרגה עוד 2-3 כפות קמח תירס.מכאן לעבור מיידית לשלב הגלגול, לא לתת לעיסה לשבת ולהמשיך להגיר נוזלים.
מכינים תבנית עם נייר אפיה ומשמנים אותו היטב.
מכינים קציצות קטנות יחסית, מניחים בתבנית ומשמנים מעליהן קלות.אופים כ-30 דקות בחום גבוה עד לגיבוש והשחמה קלה