פסטה ברוטב עגבניות/ רוזה

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

ניתן להחליף את השימורים ב10 עגבניות טריות/ צנצנת פאסאטה אחת.
חבילת פסטה אחת – מאיזה סוג שאוהבים. רצוי קמח מלא.
יוצאת כמות גדולה של רוטב, נשמור חלק בצנצנת בנפרד להמשך השבוע/ נכניס למקפיא.

**ניתן להוסיף חצי חבילת אפונה קפואה.

**לפסטה רוזה ניתן להוסיף  250 מ״ל שמנת לבישול, או 250 מ״ל קרם קוקוס

מכינים את הרוטב: מטגנות בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפות עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לבעבוע.
מוסיפות פפריקה, מלח, פלפל, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאות שוב לרתיחה.
ממשיכות לבשל על אש קטנה. טוחנות בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים את הפסטה בנפרד לפי הוראות ההכנה.

אם הלקוחות רוצים אפונה / שמנת/ קרם קוקוס, מוסיפות ומבשלות 5 דק׳ יחד.

שומרות צנצנת של רוטב בנפרד.

מאחדות את שאר הרוטב עם הפסטה וטועמים לתיקון תיבול.

 

תבשיל יובה ושעועית ירוקה של אורית

  |   By  |  0 Comments

 ניתן להמיר עגבניות מרוסקות ב5-6 עגבניות. ניתן להמיר שעועית ירוקה באפונה קפואה.

הכנה:
לשים 3 כוסות יובה במסננת ולשטוף היטב.
להעביר לקערה ולמלא במים רותחים. לתת לזה לשבת 20-30 דקות.

בינתיים להכין את הרוטב:

לחמם בסיר רחב שמן זית ולאדות בו שום ובצל קצוצים עד לשקיפות.
להוסיף פחית שימורי עגבניה ותבלינים ולערבב.
אחרי 3-4 דקות להוסיף 1 כף רסק עגבניות ו-1 כוס מים.
לערבב היטב ולהביא לרתיחה. לבשל על אש קטנה 4-5 דקות.
לטעום ולדייק טעם ומרקם- הרוטב צריך להיות יחסית נוזלי כי זה סופג, אבל לא יותר מדי.

לסנן את היובה ולשטוף טיפה מהמים הרותחים, כדי שאפשר יהיה לגעת בה בלי לשרוף את הידיים. לסחוט היטב.
להעביר את היובה והשעועית הירוקה הקפואה לרוטב.
להביא שוב לרתיחה, להנמיך, ולבשל עד שהשעועית הירוקה מוכנה, כרבע שעה.

כופתאות דלעת ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

המתכון עודכן לדלורית במקום דלעת.

1 יחידה דלורית בינונית-גדולה או 800-קילו גרם דלעת

ניתן להמיר כופתאות לגרסא צמחונית- במקום קמח חומוס: 1 כוס קמח כוסמין + 1 ביצה.

אפשר להוסיף לרוטב כחצי שקית (400 גרם) אפונה קפואה.

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

 

מתכון:
את הדלורית/דלעת קולפים וחותכים לקוביות, מסדרים על גבי נייר אפייה בתבנית,
משמנים ואופים בחום בינוני בערך 20-15 ד’ עד שנמעך עם מזלג.
בקערה מערבבים 2 שיני שום כתושות עם קמח חומוס, 1/2 כפית מלח, זרעי כוסברה, צ’ילי (לא חובה) וגרידת לימון מלימון שלם.
את הדלעת מצננים, מועכים ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד ליצירת עיסה אחידה.

מכינים רוטב:
קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טרייה.
מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.
מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.
מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים טעמים.
תוך כדי שהקארי ברתיחה עדינה יוצרים כופתאות בגודל כדור פינג פונג מהתערובת ומסדרים בעדינות בתוך הסיר – משאירים רווחים קטנים בין הכופתאות ודואגים שהן לא יונחו אחת על השנייה. מבשלים כרבע שעה בסיר פתוח ועל אש קטנה.