לחם כוסמת ירוקה

  |   By  |  0 Comments

* יש להזכיר ללקוחות להשרות את הכוסמת לילה

* המתכון כולל התפחה של שעה + אפיה של שעה ומומלץ להתחיל איתו את הבישול
* אפשר להשתמש בכל סוגי הגרעינים והאגוזים כתוספת

לעדכן את הלקוחות – לחכות עד שהלחם קר לגמרי ורק אז לחתוך.

לסנן את הכוסמת ולהעביר לבלנדר. להוסיף 1.3 כוס (320 מ״ל) מים ולטחון במשך 2 דקות עד שנוצרת בלילה שדומה לטחינה דלילה. להעביר לקערה ולהוסיף את שאר המצרכים (מלבד הגרעינים) ולערבב היטב. להעביר לתבניות אינגליש קייק משומנות היטב, עדיף עם נייר אפייה, ולכסות עם מגבת. להתפיח במשך שעה. לפני האפייה לפזר מעל קצת מהתוספת שבחרתם.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך שעה עד שעה ורבע (עד שזהוב), ואז להוציא, לשחרר מהתבנית ולאפות עוד 10 דקות ללא התבנית.

לעדכן את הלקוחות – לחכות עד שהלחם קר לגמרי ורק אז לחתוך.

סלט גזר ופקאן

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון עם סכין פומפייה מגרדים את הגזר.

קוצצים את הפקאנים ואת העירית ומערבבים עם הגזר.

בצנצנת מערבבים עד לאיחוד את חומרי הרוטב: שמן זית, לימון, חרדל, דבש, שיני שום כתושות, מלח ופלפל.

שופכים על הסלט ומערבבים טוב.

עוגיות קוואקר צ’יפס – צמחוני

  |   By  |  0 Comments

מחממים את התנור לחום בינוני.

בקערה אחת מערבבים נמרצות 2 ביצים עם 1/3 כוס סוכר קנים/ חום דביק בערך דקה.

בקערה שנייה מערבבים את שאר החומרים: 2/3 כוס שמן קוקוס, 2 כפיות גרידת לימון, 3 כוסות קוואקר, 3 כפות שומשום, 2 כפות קמח כוסמין או מלא (עם קמח מלא יוצאות יותר מוצקות), 1/2 כפית מלח, 2 כפיות קינמון, 2 כפיות אבקת אפייה, 1/3 כוס סילאן ללא תוספת סוכר, חופן שוקולד צ’יפס מריר/ חמוציות/ צימוקים / אגוזים קצוצים.

שימו לב ששמן הקוקוס נמצא במצב נוזלי לפני הערבוב.

מאחדים  ומסדרים על גבי נייר אפייה בעזרת כפית (התערובת יוצאת נוזלית)ץ

מכניסים לתנור חם ואופים 8 דקות.

עוגת תפוחים עוקצנית

  |   By  |  0 Comments

מחממים את התנור לחום בינוני.

בקערה אחת מערבבים קמח עם פלפל וקינמון.

בקערה נפרדת מערבבים נמרצות שמן, 2/3 כוס סילאן וכוס מים רותחים עד ליצירת בלילה אחידה יחסית.

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב.

מוסיפים את הסודה לשתייה ונותנים לתערובת לבעבע קלות.

מוסיפים: ג’ינג’ר קלוף וקצוץ, תערובת קמח, תפוח מגורר ו-2/3 כוס רסק תפוחים. מערבבים קלות עד להיטמעות כל החומרים.

משמנים או מרפדים בנייר אפייה תבנית אינגליש קייק. יוצקים לתוכה את התערובת, אופים כ- 40 ד’.

מחכים לצינון מלא לפני שפורסים את העוגה.