קשיונז

  |   By  |  0 Comments

משרים את הקשיו במים רותחים לחצי שעה.
מבלנדרים את כל החומרים עם חצי כוס מים עד לקבלת מרקם חלק ו”מיונזי”.
ניתן להוסיף עוד קצת שמן ו/או מים במקרה הצורך.

מאחסנים בצנצנת זכוכית.

קציצות בטטה

  |   By  |  0 Comments

אופים בטטות על קליפתן כשעה על חום בינוני עד להתרככות וקרמול. מוציאים וחותכים לאורך.

קוצצים דק 4 גבעולי בצל ירוק.

מעבירים לקערה ומוסיפים את בשר הבטטות (ללא הקליפה), פלפל וסויה. מועכים ומערבבים טוב.

מוסיפים כוס ושליש קמח שקדים ומערבבים.

במידה ורוצים להוסיף צ’ילי, קוצצים דק ומוסיפים לתערובת.

מתקנים תיבול אם נדרש.

משמנים נייר אפייה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה.

סלט חצילים ועגבניות פיקנטי

  |   By  |  0 Comments

לחתוך את החצילים לקוביות, לערבב עם שמן זית ולצלות בתנור עד להשחמה קלה.

לחתוך את הפלפלים והעגבניות לקוביות בינוניות. לקצוץ את הבצלים, הצ’ילי והשום דק.

בסיר בינוני לטגן על אש בינונית את הבצל, שום וצ’ילי (אופציונלי).
כשמתחיל לעלות ריח מוסיפים עגבניות ופלפלים יחד עם תבלינים.
מבשלים עד להתרככות והפיכה למרקם של רוטב, ואז מוסיפים את החצילים הקלויים ובערך 2 כוסות מים.

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-20 ד’. מתקנים תיבול ושומרים בקירור.

מטבוחה של אורית

  |   By  |  0 Comments

לחצות את הירקות ולשים את העגבניות עם הפלפלים (כולל הפלפל הירוק) והבצל בתבנית ולצקת מעל שמן זית.

לפזר מעל כחצי כף מלח גס, להכניס לתנור על 180 מעלות למשך 40 דקות עד שעה.

לאחר צלייה בתנור: לפלפלים ולעגבניות מורידים את הקליפה בזהירות (מה שיורד בקלות) וקוצצים יחד עם הבצל.

בסיר מחממים היטב שמן, מוסיפים פפריקה מתוקה ומוסיפים את הירקות וגם שום כתוש.

מביאים לרתיחה ומנמיכים, מבשלים עד שהרוטב מצטמצם ונוצרת מטבוחה.

להוסיף מלח אם נדרש.

סלט עדשים עם אנטיפסטי ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

את העדשים מבשלים בשפע מי ברז וקורט מלח – מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-10 דקות עד למרקם אל דנטה נעים לנגיסה. מסננים היטב
את הגזרים והבצל קולפים וחותכים לקוביות קטנות (כס”מ עובי)
את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים, את גזע הכרובית חותכים לגודל דומה
מערבבים את כל הירקות בקערה גדולה עם 5-6 כפות שמן זית וקורט מלח
צולים בתנור בחום גבוה כחצי שעה עד למרקם נגיס והשחמה קלה (אמורות לצאת תבנית וחצי-שתיים)
בינתיים קוצצים היטב את עשבי התיבול, ואת קליפת הלימון מגררים.
מכינים רוטב: מיץ מלימון שלם (זה שגיררנו), כמות זהה של שמן זית, כף סילאן,
בקערה מאחדים: עדשים מסוננות, ירקות צלויים, גרידת לימון, כפית מלח, קורט פלפל שחור, קורט צ’ילי פלייקס עשבי תיבול.
מערבבים היטב ומוסיפים כחצי מכמות הרוטב לפי הטעם. את מה שנשאר שמים במקרר.
מפזרים מעל גרעיני חמניה

קציצות עדשים מתובלות

  |   By  |  0 Comments

את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך מלא ומסננים.
את הקישואים מגררים על פומפייה עבה ואת הכרישות פורסים דק. את הצ’ילי קוצצים ואת השום כותשים.
מחממים שמן במחבת, מאדים את הכרישות וכשהן הופכות שקופות מצרפים את הצ’ילי, הקישואים והתבלינים. מחכים לאידוי הנוזלים והשחמה קלה.

מעבירים לקערה יחד עם השום הכתוש והעדשים המסוננות.
טוחנים בבלנדר מוט עד ליצירת עיסה. מוסיפים בהדרגה קמח חומוס עד לייצוב קל של העיסה.

לשמן נייר אפייה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן. אופים כ-30 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה.

דאל עדשים מתובל

  |   By  |  0 Comments

בסיר שמים את העדשים עם מים עד לכיסוי + כוס ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד להתרככות. אם יש קצף מכפים ומוציאים אותו.
קוצצים בצל ושום ומטגנים במחבת נפרדת בצד עד להשחמה קלה.
מוסיפים את התבלינים ונותנים להם להעלות ריח.
מוסיפים עגבניות קצוצות ונותנים להן להתרכך. מוסיפים קצת מים אם נדרש.
מוסיפים עדשים מבושלות ומבשלים ביחד

אם נדרש מוסיפים מים לקבלת המרקם הרצוי (תבשילי, לא דליל מדי אבל לא מוצק, כי העדשים סופחות מים ומתגבשות בקירור).
מוסיפים מלח וטועמים.

בסיום הבישול מוציאים (או משתדלים להוציא) את הקינמון, הל, ציפורן, דפנה.
קוצצים כוסברה ומפזרים מעל/ מאכסנים בקופסא להגשה

 

מטאר פניר (תבשיל הודי של אפונה וטופו)

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח

2-3 כפות אבקת קארי. 2 כוסות חלב קוקוס = 500 מ״ל.

מתכון:

קוצצים בצל, שום וצ’ילי. חותכים טופו לקוביות בינוניות.

בסיר מאדים עם שמן: בצל, שום, צ’ילי ואחרי מספר דקות מוסיפים את התבלינים היבשים.

מערבבים טוב טוב ומוסיפים את הטופו. ממשיכים לערבב טוב עד שהטופו מצופה כמו שצריך, ואז מוסיפים את האפונה והרסק.

ממשיכים כמו קודם. כשהכול מצופה מוסיפים סויה, חלב קוקוס ומים רותחים עד לכיסוי.

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-20 ד’.

טועמים ומתקנים תיבול.

גספאצ’ו – מרק עגבניות קר

  |   By  |  0 Comments

גספאצ'ו - מרק קר בקורס בישול בריא

את הגמבות קולים כמו שהן בתנור על חום גבוה. כשמוכן מצננים וקולפים.

לתוך בלנדר עומד מכניסים: עגבניות חתוכות לרבעים, פלפל קלוי וקלוף, שום, בצל חתוך לרבעים, פלפל חריף מנוקה מגרעיניו, גמבות קלויות, קצת מלח פלפל, ו2-3 כפות שמן זית וחומץ. ** אם כלי הקיבול קטן, נשים רק חלק מהכמות ונטחן בנגלות **

מתחילים לעבד במהירות נמוכהולאט לאט מגבירים. מעבדים עד לקבלת נוזל חלק ככל האפשר *ותוך כדי העיבוד מוסיפים עוד 3-4 כפות שמן זית בהדרגה עד שהמרקם הופך מגרגירי לחלק*.
מדללים במים (כליטר ומעלה, רצוי קרים) לקבלת הסמיכות הרצויה (יש לקחת בחשבון שלאחר קירור המרק קצת מתמצק), מעבדים שנית לקבל נוזל חלק ככל האפשר ומתקנים תיבול.
מעבירים לקירור

מרק מאש ועדשים

  |   By  |  0 Comments

את המאש מבשלים בשפע מים עד ריכוך.

מטגנים את הבצל ושורש סלרי, חותכים לקוביות מוסיפים גזר, שום ופלפל אדום ומוסיפים לבצל.

אחרי שתי דקות מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, תבלינים ו1 עגבניה גדולה מגוררת (או 2 קטנות).

מכסים את הירקות במים ועוד כוס ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את המאש, העדשים והקינואה ומביאים שוב לרתיחה.

מבשלים 20 דקות נוספות בסיר מכוסה, מתקנים תיבול (אם יש צורך מוסיפים מים) וממשיכים לבשל כ 40 דקות או עד הסמכה וריכוך

תבשיל טופו מתובל ופטריות בסגנון שווארמה

  |   By  |  0 Comments

את הבצל חותכים לחצאי עיגולים דקים, את הפטריות קוצצים גס.
את הטופו אפשר לבחור אם לגרר על פומפיה גסה/ לחתוך לקוביות/ לפורר בידיים
. לגרר את הגזר בפומפיה.

מחממים בסיר רחב/ מחבת עמוקה וגדולה שמן זית ומצרפים את הבצל. מכסים ומטגנים קלות עד לריכוך.
מוסיפים את הגזר ושוב מכסים לכמה דקות עד לשינוי הצבע. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את הטופו, כפית צ’ילי, כף וחצי של גראם מסאלה, כפית פפריקה וכפית מלח. מערבבים טוב טוב במשך 2-3 דקות.
אם יש צורך מוסיפים קצת מים או שמן (כמה כפות).
מוסיפים את הפטריות ונותנים להן להגיר נוזלים. טועמים ומוסיפים עוד תיבול במידת הצורך.

התבשיל אמור לצאת פיקנטי ועם טעמים חזקים., להזכיר קצת שווארמה בטעמים ובמרקם

רטטוי ישראלי בהשראת אורנה ואלה

  |   By  |  0 Comments

קוצצים את הבצלים והשום גס ומעבירים לסיר מצופה שמן זית בנדיבות (אם שמים צ’ילי, מוסיפים אותו עכשיו.)

חותכים את שאר הירקות לקוביות, בערך באותו גודל (מלבד השעועית שמשאירים כמו שהיא).

כשהשום מעלה ריח מוסיפים לפי הסדר: שעועית – פלפלים – דלורית – קישוא – חציל במרווחי זמן של 2-3 דקות בין ירק לירק ותוך כדי ערבוב קל. מכסים את הסיר בין לבין.
מוסיפים את תפו”א והעגבניות, מלח, סילאן ופלפל. מערבבים טוב ואחרי בישול קצר מוסיפים גם את רסק העגבניות.
מוסיפים מים עד ל-¾ הגובה של הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה ובסיר מכוסה. אח”כ מסירים את המכסה ומאפשרים לרוטב להצטמצם (עוד בערך חצי שעה).

במקביל – קולים את הגרעינים על מחבת יבשה ושמים בקופסה לפיזור על המנה בהגשה. ניתן גם לקלות עם חמאה/ שמן קוקוס.

פריקי ברוטב פלפל קלוי

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הפריקי כמו פסטה: מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-8 דקות עד להתרככות (אל דנטה). מסננים ומניחים בצד.
בינתיים חוצים את הפלפלים, מנקים מגרעינים וקולים בתנור על חום גבוה עד להשחמה קלה והתרככות. כשמוכן, קולפים (מה שאפשר בקלות) וקוצצים לקוביות.

את הבצל קוצצים לקוביות, את העגבניות כנ”ל, את השום קוצצים או כותשים, את הצ’ילי קוצצים דק (זהירות על הידיים!) את הפטרוזיליה קוצצים גם.
מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל כמה דקות, מוסיפים שום, צ’ילי, פפריקה וממשיכים לערבב כמה דקות, מוסיפים את הפלפל הקלוי וחצי מכמות הפטרוזיליה, מים ומלח.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד לצמצום הרוטב (תוך כדי ערבוב).
מכבים את האש ומעבירים את הפריקי ויתרת הפטרוזיליה לרוטב ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

סירות חצילים ממולאות

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח

מדובר בחצילים ממולאים בסלט בורגול ועגבניות טריות.
יש לקנות 10 חצילים קטנים או 6 חצילים בינוניים.
ניתן להחליף פטרוזיליה לכוסברה.
ניתן להחליף צ’ילי ל-2 שיני שום.
ניתן להחליף את הבורגול בקינואה לקבלת מנה נטולת גלוטן.

חוצים כל חציל לאורכו, מברישים בשמן זית ומסדרים בתבנית תנור על גבי נייר אפייה. אופים בחום גבוה עד להשחמה והתרככות. מוציאים ומצננים.

את העגבניות והירק קוצצים דק.
את הבורגול משרים במים רותחים עד להתרככות (במידה ומשתמשים בקינואה מבשלים אל-דנטה ומסננים).
מערבבים את הבורגול והירקות, מתבלים בלימון, שום כתוש / צ’ילי קצוץ, מלח, פלפל.

מוציאים מהחציל את החלק המרכזי בעדינות (להשאיר שוליים עבים ולא לפגוע בקליפה) ומוסיפים אותו לתערובת. מתבלים וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך.

מכניסים את הסלט בורגול לתוך ה”חורים” בחצילים בעדינות, בלי לדחוס, עם גבעה קטנטונת מעל.. 
הצעת הגשה: עם יוגורט מעל.