את הבצל והבטטה קולפים.
חותכים את כל הירקות וגם את הטופו לקוביות בינוניות בגודל יחסית אחיד.
את כל חומרי הרוטב משקשקים בצנצנת גדולה (חצי כוס שמן זית, חצי כוס סויה, 2 כפות ג׳ינג׳ר טרי מגורר, 4 כף סירופ מייפל, חצי לימון סחוט, 2 שיני שום כתושות) – טועמים ובודקים שמאוזן, אם צריך אפשר לאזן מליחות/ חמיצות/ מתיקות.
יוצקים את הרוטב על גבי הירקות החתוכים ומערבבים טוב.
מעבירים הכל לתבנית (נזדקק לשתי תבניות פיירקס או תבנית צליה- דגש: לא תבנית תנור. הצלי צריך להיות מסה של ירקות בשכבות ולכן נזדקק לתבנית עמוקה)
מכסים בנייר כסף או במכסה תואם, ואופים בחום בינוני לכ-45 דקות (או עד שרך) ועוד רבע שעה לא מכוסה בחום גבוה.
חותכים את הטופו לקוביות
את הבצל קולפים וחותכים לחצאי עיגולים וגם את הכרישה
מפרידים את גזע המנגולד מהעלים וחותכים אותו דק
את כל העלים הירוקים קוצצים גס
בסוטאז’ מטגנים את הטופו בשמן זית עד הזהבה ומוציאים לקערה.
את הבצל והכרישה מטגנים בסוטאז’ עם מכסה עד לריכוך. מוסיפים את גזע המנגולד ומאדים עוד כמה דקות לריכוך
מוסיפים את התרד המנגולד, סוגרים את המכסה ונותנים להכל להתרכך ולהגיר נוזלים.
מוסיפים את הטופו המטוגן, חבילת אפונה, מלח ומיץ מלימון שלם.
נותנים עוד 5-7 דק׳ להעמיק טעמים, טועמים ומוסיפים עוד מלח ולימון אם נדרש
את שיני השום קולפים ופורסים גס
את הבצל והבטטה קולפים.
חותכים את כל הירקות וגם את הטופו לקוביות בינוניות בגודל יחסית אחיד ומעבירים לקערה יחד עם השום.
את כל חומרי הרוטב משקשקים בצנצנת גדולה
יוצקים את הרוטב על גבי הירקות החתוכים ומערבבים טוב
מעבירים הכל לתבנית (נזדקק לשתי תבניות פיירקס או תבנית צליה- דגש: לא תבנית תנור. הצלי צריך להיות מסה של ירקות בשכבות ולכן נזדקק לתבנית עמוקה)
מכסים בנייר כסף או במכסה תואם, ואופים בחום בינוני לכ-45 דקות (או עד שרך) ועוד רבע שעה לא מכוסה בחום גבוה
הערות ללקוח:
2 גבעולי בצל ירוק.
אפשר ללא צ’ילי.
ניתן להחליף בצל בכרישה.
חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.
מתכון:
קוצצים דק בצל, וגס שום.
חותכים לקוביות פטריות וגמבה, פורסים לעיגולים 2 גבעולי בצל ירוק, קולפים וחותכים לקוביות את הבטטה.
לסיר גדול יוצקים ומחממים שמן, מוסיפים בצל ושום, מנמיכים לאש בינונית ומערבבים עד שעולה ריח.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב 3-2 דקות, מוסיפים בטטות וגמבות ומערבבים היטב שוב. אחרי 3-2 דקות מוסיפים את התירס הקפוא, את הבצל הירוק ואת התבלינים.
מכסים את הסיר ל-10 דקות ובוחשים מדי כמה דקות.
כשהכול קצת משנה צבע ומריח טוב, מוסיפים את חלב הקוקוס עד לכיסוי ומוסיפים מים אם נדרש. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה או עד שהכול מתרכך.
טוחנים חלקית בבלנדר מוט לממרח סמיך עם חתיכות שלמות בפנים.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
את הדלעת קולפים, חותכים לקוביות, מערבבים עם שמן זית משטחים על גבי תבנית עם נייר אפייה וצולים בחום גבוה בתנור עד להתרככות (כשנמעך בקלות עם מזלג).
את כוס הקוואקר משרים עם רבע כוס מים עד לקבלת מרקם דייסתי.
את הבצל מגררים לתוך קערה.
את עלי הנענע מפרידים מהגבעול (נזדקק ל-2 חופני עלי נענע) וקוצצים דק. מצרפים לקערה.
מוסיפים לקערה גם את הקוואקר המושרה (אם יש עודפי מים ניתן לסחוט), קורט פלפל ו1/2 כפית מלח.
את הדלעת מועכים כשהיא מוכנה ומצרפים לקערה.
מקצצים קציצות, מסדרים על גבי נייר אפייה משומן, משמנים קלות מלמעלה ואופים כחצי שעה עד להתייצבות.
חובה לקרר לקבלת התייצבות מלאה!