להשרות ללילה חומוס ועדשים.
לבשל את החומוס במים עם כף מלח, עד לריכוך ולסנן.
לקלוף ולקצוץ דק בצל ושורש סלרי, לטגן קלות בסיר עמוק בשמן זית.
לקצוץ טוב את צרור הסלרי והפטרוזיליה ולהוסיף לסיר (כולל הגבעולים).
לבשל כמה דקות תוך כדי ערבוב.
לקצוץ עגבניות לגודל בינוני ולהוסיף אותן יחד עם העדשים המסוננות, החומוס המבושל והתבלינים.
להוסיף מים עד לכיסוי + 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
אחרי שהמרק רותח להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה עד להתרככות.
להוסיף מיץ לימון לפי הטעם ומלח. לתקן תיבול ולאכול!
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח