לבצק:
לערבב 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח.
להוסיף את הנוזלים: 1/2 כוס שמן זית ו-1/2 כוס מים רותחים. לגבש לבצק רך ואחיד ולרדד לתבנית עגולה.
מילוי:
בקערה לערבב: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג' קמח מלא (כ- 1/3 כוס), 50 גרם פטה, כפית תימין, קצת מלח, קצת פלפל.
את העגבניות לחצות לאורכן, את הבצל לפרוס לחצאי טבעות, לערבב עם שמן זית ולקלות בתנור כרבע שעה כשהצד החתוך של העגבניות פונה כלפי מעלה.
לסדר בצלים צלויים על גבי הבצק, לצקת מילוי ולסדר את חצאי העגבניות כשהצד החתוך כלפי מטה.
לאפות כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות המילוי. רצוי לקרר לפני הגשה.
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח