לנקות במים רותחים קרש חיתוך וסכין. לשטוף טוב את הלימונים וגם את הידיים.
בסיר להרתיח מים ולעקר צנצנת גדולה (של סילאן גדול/ קילו דבש). לייבש באוויר.
לפרוס 8 מהלימונים לעיגולים דקים יחסית, להוציא גרעינים ולהתחיל למלא את הצנצנת.
אחרי כל 2 שכבות לפזר מלח גס. לדחוס טוב.
בסוף הצנצנת לפזר שוב מלח וגם פפריקה, לסחוט את 2 הלימונים הנותרים ולשפוך פנימה. לצקת מעל הכול שמן זית.
לסגור טוב ולהשאיר יומיים במקום מוצל בחוץ. אחר כך להכניס למקרר.
אפשר לאכול ככה או לרוקן את תוכן הצנצנת ולטחון עם בלנדר/ בלנדר מוט לממרח.
במידה וטוחנים לממרח, ממליצה להקפיא לפחות חצי מהכמות.
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח