לקלוף ולקצוץ שורש סלרי, בצל ושום.
לטגן על אש קטנה עם שמן זית.
לקצוץ לגדלים שונים את הפטריות: גס, בינוני, דק.
את תפו"א לקלוף ולחתוך לקוביות.
להוסיף אותם לסיר ולערבב. להוסיף את התבלינים ולערבב שנית.
להוסיף לסיר 2 כוסות מים ואת חלב הקוקוס ולהביא לרתיחה. לבשל על אש קטנה עד לריכוך.
במידה ורוצים - בשלב הזה אפשר לטחון שיבולת שועל לקמח ולהוסיף למרק להסמכה (צריך לערבב טוב) או בשלב הוספת הפטריות להוסיף גריסי פנינה.
לגרר קליפת לימון לתוך המרק + מיץ מלימון שלם, לטעום ולתקן תיבול.
זוכרות את המרקים המוקרמים של האייטיז?
אז המרק הזה- עם אותה תחושת עונג ופינוק, ובלי כאב הבטן שנלווה למנה!
למה? כי המנה הזו בנויה בעזרת רכיבים איכותיים וטריים, על בסיס טעם עשיר בעזרת טכניקות בישול שמעמיקות אותו,
ללא תוספות לא הכרחיות, וללא מוצרי חלב, ועם תבלינים מדוייקים שמדגישים את הטעמים באופן שמחמיא להם (ולנו!)
וכך קיבלנו מנה עשירה, קרמית, חורפית, מפנקת – שגם עושה טוב לגוף שלנו
היא מושלמת כארוחת ערב בפני עצמה לצד טוסט עם אבוקדו
או כמנת פתיחה בארוחה חגיגית לצד שבלולי פילו ומנגולד
ואנטיפסטי פריך של כרוביות מצופות
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח