לחמם תנור לחום בינוני.
בסיר רחב ונמוך לחמם 3 כפות שמן זית,לקצוץ את הבצל והשום ולטגן על אש קטנה.
לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף פנימה, להוסיף תבלינים לערבב טוב ולתת לרוטב להתאחד.
אחרי כמה דקות להוסיף 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה,להמשיך לבשל עוד 10-5 ד' על אש קטנה.
אפשר לבלנדר לרוטב חלק או להשאיר כך.
במקביל לטחון בבלנדר/ בלנדר מוט את הקשיו והבזיליקום עם כוס מים.
לטחון למרקם כמה שיותר חלק ולהוסיף עוד קצת מים לפי המרקם הרצוי.
לקצוץ את הכרישה ולאדות אותה עם קצת שמן זית במחבת,להוסיף אליה את ה"גזע" של המנגולד קצוץ דק.
כשהכרישה וגזע המנגולד מתחילים להתרכך להוסיף גם את עלי המנגולד קצוצים גס.
בתבנית משומנת לסדר: עלי לזניה, שכבת מנגולד וכרישה, עלי לזניה, שכבת קרם קשיו,עלי לזניה ורוטב עגבניות.
לכסות בנייר כסף ולאפות כ-40 דקות בחום בינוני עד להתרככות.
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח