את השעועית לסנן ולבשל כשעה בשפע מים, עד לריכוך מלא.
לחמם תנור לחום בינוני.
לסנן את השעועית ממי הבישול, אמורה לצאת ככוס.
להכניס את כל המרכיבים, מלבד השוקולד המריר, למעבד מזון ולרסק לעיסה נוזלית וחלקה.
במידת הצורך להוסיף עד חצי כוס מים לבלילה בהדרגה לקבלת עיסה חלקה במרקם של שמנת חמוצה.
להעביר את הבלילה לתבנית מצופה בנייר אפיה, ולפזר מעל את השוקולד המריר. להשקיע אותו מעט בבלילה.
לאפות כחצי שעה, עד שהעוגה יציבה.
ניתן לצפות בגנאש שוקולד (להמיס 100 ג' שוקולד עם 100 ג' קרם קוקוס) או להגיש כמו שהיא.
רוצה לדעת איך לבנות מתכונים כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח