קורס בישול בריא - חומוס מתכונים

קמח חומוס

קמח חומוס – מה זה בכלל?

נדמה כאילו הוא תמיד היה פה, אבל לפני בערך עשור גילינו אותו מחדש.
למה מחדש? כי ברגע שפותחים קצת את העיניים מבינים שקמח חומוס נמצא כמעט בכל מקום!
מגונדי פרסי, דרך דבאייל הודי, פארינטה איטלקית, סוקה צרפתית ועוד שלל מאכלים מיוון, ספרד, מרוקו וכו’
הוא פופולרי בעיקר באסיה ובדרום אירופה,  וכנראה לא לחינם!

אז מה זה בעצם?
קמח חומוס הוא קמח העשוי מגרגרי חומוס מיובשים או קלויים, וטחונים דק.
הקלייה נעשית בתנור (אבל אני מאמינה שאפשר גם על מחבת או בתוף קליה) והיא משנה את טעמו של החומוס והופכת אותו לעמוק ואינטנסיבי יותר.
ניתן לטחון אותו בבית בעזרת מעבד מזון או לקנותו מוכן בחנויות תבלינים.
לקמח חומוס ערך קלורי גבוה והוא עשיר בחלבון, עלותו סבירה ביותר והוא נפוץ במגוון חנויות. נגיש כמו שאני אוהבת!
בכמה מדינות באסיה מכונה קמח זה “גראם”. זהו מוצר יסוד במטבח ההודי, הבנגלי, והפקיסטני והוא נפוץ גם במטבח הפרסי.

בעשור האחרון המטבח הטבעוני אימץ אותו לחיקו, כתחליף ביצה וכ”דבק” בשלל מתכונים, כמקור לחלבון, ובאופן כללי כחומר גלם בסיסי. הוא למעשה יצא מהמטבחים המסורתיים, עצר בבתים של טבעונים וצמחונים והגיע לתוך בתי קפה מיינסטרימים לחלוטין.
השימושים ה”מודרניים” שלו הם בעיקר חביתת חומוס, וגם תחליף ביצה בקציצות ופשטידות.

בנוסף אספתי פה מבחר מתכונים מסורתיים שווים במיוחד עם קמח חומוס

דבאייל של ארז קומרובסקי

סוקה – פנקייק צרפתי מתוך הבלוג המופלא שירה אכילה

קליאנטה- פשטידה מרוקאית

טופו בורמזי

לחם חומוס איטלקי (והספרדים העתיקו מהם)

 

לעוד סקירות מוצרים —— בואו לכאן 

רוצה ללמוד על בישול בריא כמו שצריך? זה הזמן להתעניין בקורס שלי