קוסקוס - בישול ביתי בריא

קוסקוס מהיר הכנה

קוסקוס מהיר הכנה – מה זה בכלל?

השקית הזאת שנמצאת כמעט בכל בית, בגרסת הסולת הלבנה או המלאה, ומאפשרת לי להרגיש בבית בלי להתאמץ.
אוכל אידיאלי לטיולים ולארוחות ילדים, אוכל חירום כמעט מושלם!

אז מה קורה שם בעצם? בואו נחזור רגע אחורה.

קוסקוס “אמיתי” מוכן מסולת (חיטה), מקור המאכל במדינות צפון אפריקה (אני לא נכנסת לריבים של אחרים, זה טעים לא משנה מאיפה זה הגיע!) ומקור המילה קוסקוס הוא ככל הנראה במילה הבֶּרְבֵּרִית קֶסְקְסוּ, שפירושה “מעוגל” או “מגולגל” או במילה הברברית קִיסְקִיס, מעין סל קלוע שעליו אודו הגרגרים.

המאכל עשוי גרגרי סולת העוברים התפחה על ידי מים בתהליך של אידוי, בכלי שנקרא קוסקוסייר. – סיר קומותיים שבתחתיתו מרק ובחלקו העליון גרגרי הסולת, מונחים מעל תחתית מחוררת. גרגרי הסולת סופחים את אדי המים שבמרק, ותופחים.

לאחר האידוי מסננים ומפוררים אותו עד לקבלת מרקם אוורירי ומגישים עם תוספות שונות: ממרק ירקות ועד מרק שעועית (כן, כן!) וגם  יחד עם סלטים ומיני חמוצים.

סוגי קוסקוס שונים נבדלים בגודל גרגרי הסולת (דק, בינוני ועבה) אותו קובעים בעזרת מסננות מתאימות ובסוג התיבול של גרגרי הסולת בתהליך האידוי עצמו, או בסופו.

אז איך הגענו לקוסקוס בשקית?

המפעל הראשון בעולם לייצור קוסקוס הוקם באלג’יר ב-1907.
בישראל הוקם המפעל הראשון לייצור קוסקוס בשנת 1969 על ידי דוד שריקי שעלה מצרפת.
מה הם עושים שם בעצם?
מאדים את הסולת ואז מייבשים, בדומה לאופן הכנה של בורגול.
כשאנחנו מוסיפות לו מים רותחים הוא מתעורר לחיים תוך דקות ספורות.
טיפ חשוב מאוד להכנת הקוסקוס!
יש לערבב את הקוסקוס אינסטנט עם שמן ותבלינים לפני הוספת המים אחרת הוא נשאר בגושים מבאסים.
התוצאה, לטעמי ממש לא דומה לקוסקוס אמיתי (‘צטערת, יש לי סבתא תוניסאית) אבל בהחלט מספקת בפני עצמה.

מותגים מומלצים:
dari – גרגירים דקים, אוסם גרגירים דקים
תבואות קוסקוס מלא
השמועות טוענות שיש גם קוסקוס קפוא בסופרים שיותר דומה למקור

 

לעוד סקירות מוצרים —— בואו לכאן 

רוצה ללמוד על בישול בריא כמו שצריך? זה הזמן להתעניין בקורס שלי