סדנת קטניות בקורס בישול בריא

מדריך קטניות חלק ב’ : מה לעשות עם זה עכשיו?

אז השרית את הקטניות והחלטת לא להקפיא.
נהדר- מה עכשיו?
אפשרות ראשונה היא הנבטה
לפרוס את הקטניות לאחר השריה בשכבה אחת במסננת מכוסה במגבת, להרטיב כל 4 שעות עד שיוצא נבט קטן.
בקיץ יש להנביט במקרר למניעת התעפשות.
אפשר לחלק ולהקפיא לשימוש עתידי או להשתמש כבר עכשיו.
השימוש בקטניות מונבטות הוא בדיוק כמו בקטניות לא מונבטות, ובנוסף אפשר לאכול אותן ללא בישול.
​ובשביל מי שרוצה לראות בעיניים, חשבתי לטרוח ולצלם לכם, אבל לתזונאית לירון שמעוני יש כבר מדריך מצולם מצוין. תהנו!

רוצה ללמוד יותר? בשביל זה בדיוק יש לי סדנאות בישול.

ועכשיו- בישול הדרגתי
מה זה בכלל אומר? אם קטניות לא היו חלק מהתפריט שלך, אז לא כדאי בבת אחת להכניס קדירת חומוסים ותבשילי שעועית לתפריט היומי, אלא קודם כל לשלב קטניות במאכלים קיימים ואהובים, ורצוי להתחיל באלו שקלות עבורך להכנה ולעיכול.
למשל
רוטב עגבניות- אפשר לנסות להעשיר אותו בקצת עדשים אדומות
פלפל ממולא – אפשר לנסות להכניס אליו וקצת עדשים שחורות
קציצות? אפשר לנסות להכין את אלו

ואח”כ?

מגיע שלב המשימה השבועית.
זה הזמן לערוך לעצמך רשימת קטניות, גם 4-5 סוגים זו רשימה.
אפשר לנסות קטניה אחת בכל שבוע, לשלב אותה ברטבים, מרקים, קציצות, סלטים.
כך אפשר יהיה לבדוק ולגלות אילו קטניות טעימות לך. וגם אילו לא.
ואז? כדאי לעשות רשימה חדשה.
אני מבטיחה לך שבשקט בשקט, הן הולכות להתגנב לתוך התפריט שלך ולהפוך לחברות טובות.
מתכונים, יש כאן כמובן.

רוצה ללמוד יותר? בשביל זה בדיוק יש לי סדנאות בישול.