סדנת קטניות בקורס בישול בריא

מדריך קטניות חלק א’ : התארגנות

מדריך שימושי לקטניות – חלק א’

כי איכשהו קטניות מאתגרות המון אנשים כאן מסביב. ואתם יודעים מה גיליתי שהכי מאתגר?
לא הקניה, לא הבישול, לא הטעם. ההתארגנות!
כי אופס, רציתי לבשל מרק שעועית וסלט עדשים אבל שכחתי להשרות… אז שוב נאכל פסטה?
לא ולא!
מוזמנים להיעזר במדריך השימושי לקטניות שלי. יש גם חלק ב’…
כך שהבישול נעשה יותר נוח….

מעולה, הצטיידתם בקטניות! ומה עכשיו?

נתחיל בהתחלה, בישול והשריה

קטניות גדולות: שעועיות למיניהן, חומוס וכו’ דורשות השריה של 8 שעות לפחות ובישול ממושך.
קטניות קטנות: מש ועדשים למיניהם דורשות השריה של כשעתיים ובישול קצר.
להקלה על גזים מומלץ להשרות עם אצת קומבו או עלה דפנה.

ואח”כ?

רוצה ללמוד יותר? בשביל זה בדיוק יש לי סדנאות בישול.

יש כמה אפשרויות, האהובה עלי היא הקפאה
אפשר לבשל ולהקפיא במנות או להקפיא במנות ממש אחרי ההשריה. מה שחשוב זה לזכור לרשום על השקית/ קופסא. מה שאני נוהגת לעשות זה פשוט להשרות תמיד כמות כפולה ממה שאני באמת זקוקה לה, וככה תמיד יש קטניות מושרות בבית (טריות או קפואות).
הקטניות נשמרות במצב מצויין בפריזר כשלושה חודשים, ואז אפשר פשוט לשלוף ולבשל!

אני ממליצה על רכישה בחנויות עם תחלופה גבוהה דוגמת שווקים, או און ליין במזווה.

מתכונים, יש כאן כמובן.

רוצה ללמוד יותר? בשביל זה בדיוק יש לי סדנאות בישול.

והנה חלק ב’ וג’ של המדריך