מדריך בסיסי להקפאת אוכל – לכל מי שרוצה אוכל בריא וביתי, בלי לעמוד כל יום שעות במטבח.
המקפיא שלך יכול לעזור לך!
מהכנות לבישולים ועד לאוכל מבושל לחלוטין.
כל עוד נעקוב אחרי הכללים נוכל להנות מאוכל מהיר, בריא וביתי. רק לשלוף ולחמם
אנחנו מדברות על כל אלו (ועוד מלא!) בקורס ארגון שלי והנה ריכזתי את הכללים גם כאן!
אז איזה אוכל אפשר להקפיא?
אוכל מבושל:
פשטידות חתוכות
לזניות חתוכות
קציצות אפויות / ברוטב
רטבים
ממרחים
תבשילי קטניות
תבשילי אורז / בורגול
מרקים
מאפינס ועוגות בחושות
הכנות לאוכל:
תערובות לקציצות
שורשים קלופים וקצוצים
עשבי תיבול שטופים וקצוצים
בצל ושום קלופים וקצוצים
פירות חתוכים (לעוגות, לשייקים)
מאפי פילו מוכנים לפני אפיה
קטניות מונבטות / מושרות
קטניות מבושלות
כמה זמן זה נשמר טוב בהקפאה?
לפחות חודשיים, לפעמים גם שלושה.
אוכל להקפאה יש לאחסן בקופסא אטומה, לרשום על גביה את תאריך ההקפאה ואת תכולתה ולמקם את האוכל הישן ביותר בחזית המקפיא ואת החדש בחלק האחורי.
מה לא כדאי להקפיא?
תפוחי אדמה, טופו, פסטות – יש להם נטיה להתפורר ולשנות את המרקם בהפשרה.
וכמעט הכי חשוב – איך להפשיר?
ההמלצה הגנרית היא הפשרה במקרר ללילה, ואז חימום בחום אמיתי (תנור או גז, לא מיקרו)
החימום במיקרו אמנם יחמם את האוכל אבל ישאיר אותו עם “טעם של פריזר” לעומת חימום בגז/ תנור שיאפשר לטעמים לחזור לחיים.
אני גם ממליצה לשים קערת מים בתנור ליד האוכל המתחמם / להוסיף כמה כפות מים לתבשיל המתחמם על הגז על מנת למנוע ייבוש של האוכל
מקווה שהמדריך עזר לך!
כאן גם אפשר למצוא חוברת מתכונים יעודית להקפאה
רוצה עוד טיפים על הקפאה, על אוכל מותאם למקפיא או על התארגנות שבועית נכונה יותר?
קורס הארגון מחכה לך ממש כאן!
רוצה ללמוד בצורה מקיפה?
יש לך פידבק? בקשה? שאלה? אשמח לשמוע!