אנטיפסטי

מדריך המרות ומשקלים: ירקות

מדריך המרות לירקות ועוד
כי הם לא באמת באים בגדלים זהים.
ואמות המידה שלנו כאנשים שונות.
וכשכתוב לנו במתכון – 3 תפוחי אדמה בינוניים למה אנחנו אמורים לדעת איך זה נראה?
קישוא בינוני זה מושג מתעתע, וכוס עגבניות שרי זה גם לא תמיד ברור.
אז הכנתי טבלה שנותנת פרופורציה, ומאפשרת לנו לדעת יותר טוב במה מדובר ולדייק יותר את הבישול שלנו.
טבלת ההמרות מתייחסת לירקות בגודל בינוני, כדי לתת לנו אמות מידה,
עם זאת נא לזכור שירקות באים במגוון גדלים וצורות ולהפעיל שיקול דעת.

איזה ירק? כמה יחידות זה קילו? כמה שוקלת יחידה בודדת? הערות חשובות
עגבניה 5 עגבניות 200 ג’  
גזר 10 גזרים 100 ג’  
חציל 3 חצילים כ-350 ג’  
בצל 5 בצלים 200 ג’  
קישוא 6 קישואים כ-170 ג’  
דלורית בערך דלורית ורבע 700 ג’  
בטטה 3-4 בטטות כ-290 ג’  
ראש ברוקולי 1.5 ברוקולי 600 ג’  
כוס עגבניות שרי 12 עגבניות 160 ג’ המשקלים והיחידות פה מתייחסים לכוס ולא לקילו
קולורבי 2-3 קולורבי 400 ג’  
תפוח אדמה 4-5 תפוחי אדמה 200 ג’  
סלסלת פטריות 4-5 סלסלות 200 ג’ המשקל מתייחס לסלסילה ולא לפטריה בודדת
מנגולד 3 צרורות 300 ג’  
כרישה 5 כרישות 200 ג’  
כרוב 2/3 כרוב 1.5 קילו  
גמבה 7 גמבות 150 ג’  
לימון 5-6 לימונים 180 ג’  
סלק 3-4 סלקים 270 ג’  
בצל ירוק 5-6 צרורות 170 ג’  

 

 

רוצה ללמוד יותר על ירקות? בשביל זה בדיוק יש לי סדנאות בישול בריא.

אני ממליצה על רכישת ירקות במשקים קטנים עם תחלופה שוטפת שמגדלים ירקות בעונתם
המלצות על כאלו יש ממש פה

מתכונים, יש כאן כמובן.