קיש פלפלים

מדריך המרות ומשקלים: מצרכי מזווה

 

מדריך המרות למצרכי מזווה
כמה זה 200 ג’ אורז עגול? וזה אותו דבר באורז בסמתי?
כוס שמן זית – כמה זה בגרמים? ומים, זה אותו דבר? 
בגדול – הכי טוב זה להשתמש במשקל
אבל כדי לא להתייאש ממתכון בגלל זה, יצרתי את המדריך הזה
שנותן לנו אמות מידה ומאפשר לנו לבשל יותר בקלות בבית
עם זאת, תמיד כדאי להפעיל שיקול דעת.
מצאת טעות? ספרו לי על זה (בווטסאפ או במייל, אשמח לשמוע)

 

דגנים וקמחים
חומר גלם (לפני בישול) כוס = 250 מ”ל כף כפית הערות חשובות             
אורז בסמתי לבן 190 ג’      
אורז בסמתי מלא 190 ג’      
אורז עגול מלא 190 ג’      
פסטה קצרה 90 ג’      
קוסקוס דק  160 ג’      
קמח חיטה מלא 130 ג’ 11 ג’    
קמח שיפון        
קמח כוסמין מלא        
קמח שקדים 115 ג’      
קמח עדשים 135 ג’ 8 ג’    
קמח חומוס 135 ג’ 8 ג’    
קמח תירס צהוב 160 ג’ 9 ג’    
קורנפלור 165 ג’ 12 ג’ 4 ג’  
אבקת אפיה   6 ג’ 2.5 ג’  
סודה לשתיה   9 ג’ 4.5 ג’  
שיבולת שועל (קוואקר) 100 ג’ 8 ג’    
אגוזים לסוגיהם
חומר גלם (לפני בישול) כוס = 250 מ”ל כף כפית הערות חשובות             
אגוזי מלך 75 ג’      
פקאן 85 ג’      
שקדים קלופים 125 ג’      
קשיו שבור 130 ג’      
שקדים פרוסים        
שקדים מקלות        
לוז קלוי וקלוף 130 ג’      
גרעיני חמניה 120 ג’      
גרעיני דלעת 150 ג’      
שומשום 145 ג’ 13 ג’    
בוטנים 140 ג’      
נוזלים, רטבים ושמנים
חומר גלם (לפני בישול) כוס = 250 מ”ל כף כפית הערות חשובות             
סויה 350 ג’      
חומץ 235 ג’ 6.5 ג’    
שמן זית 210 ג’ 6 ג’    
שמן קוקוס (נוזלי) 200 ג’ 6 ג’ 3 ג’  
מי/ קרם קוקוס 180 ג’      
מים 250 ג’      

 

רוצה ללמוד יותר על בישול? בשביל זה בדיוק יש לי סדנאות בישול בריא.

אני ממליצה על רכישת מוצרי מזווה בחנויות טבע או חנויות עצמאיות עם תחלופה שוטפת 
המלצות על כאלו יש ממש פה

מתכונים, יש כאן כמובן.