קורס בישול ביתי בריא

מדריך המרות ומשקלים: איך להפוך מתכון לטבעוני? איך להפוך מתכון לבריא?

 

מדריך המרות בריאות / טבעוניות
במתכון המקורי יש שמנת מתוקה, איך אני הופכת אותו לטבעוני או פרווה?
במאפה הזה יש שמן סויה, מה לעשות כדי להפוך אותו למזין ובריא יותר?
אין לי קמח תופח בבית, מה לעשות?
אפשר להכין את העוגה הזו עם משהו אחר חוץ מסוכר לבן?

בואו להציץ במדריך הזה!
שנותן לנו אמות מידה ומאפשר לנו לבשל יותר בקלות בבית,
עם זאת, תמיד כדאי להפעיל שיקול דעת.
מצאת טעות? ספרו לי על זה (בווטסאפ או במייל, אשמח לשמוע)

 

חומר גלם מקורי ניתן להחליף ב יחסי המרה מה זה אומר?  הערות חשובות
חמאה שמן קוקוס 1:0.8 100 ג’ חמאה תוחלף ב 80 ג’ שמן קוקוס רלוונטי לרוב בהחלפה של חמאה מומסת, ניתן גם רכה לצרכי עוגיות.
פחות מתאים להכנת בצקים מבוססי חמאה קשה / רכה 
חמאה חמאת קקאו 1:0.8 100 ג’ חמאה תוחלף ב 80 ג’ חמאת קקאו רלוונטי רק בהחלפה של חמאה מומסת
חלב מהחי כל חלב צמחי, רצוי ללא תוספת סוכר 1:1 החלפה בכמות זהה מומלץ להשתמש בחלב ביתי או במוצר ללא תוספות
שמנת מתוקה קרם קוקוס או נוזל קוקוס 1:1 החלפה בכמות זהה מומלץ להשתמש בקרם מקרטון כדי להימנע מטעמי לוואי
שמנת חמוצה קרם שקדים/ קשיו 1:1 החלפה בכמות זהה, לשים לב למרקם הרצוי לטחון כוס קמח שקדים עם קצת מלח ולימון, וכחצי כוס מים. לטחון טוב בבלנדר ולהוסיף עוד מים עד לסמיכות הרצויה
גבינות קשות גבינות טבעוניות קנויות או תוצרת בית 1:1 החלפה בכמות זהה, לשים לב למרקם הרצוי מומלץ להשתמש בגבינות על בסיס אגוזים או סויה, מצרפת לינק להמלצות שלי בתחתית הטבלה
גבינות רכות קרם שקדים/ קשיו 1:1 החלפה בכמות זהה, לשים לב למרקם הרצוי לטחון כוס קמח שקדים עם קצת מלח ולימון, וכחצי כוס מים. לטחון טוב בבלנדר ולהוסיף עוד מים עד לסמיכות הרצויה
ביצה – למתכון מתוק 3 כפות חמאת בוטנים / טחינה |
חצי בננה מעוכה |
כף חומץ+כפית סודה לשתיה |
1/4 כוס רסק תפוחים |
כף קוואקר דק+2 כפות מים
1:1 החלפה בכמות זהה, לשים לב למרקם הרצוי אם נרצה לקבל תפיחה – רצוי להוסיף אבקת אפיה או סודה לשתיה למתכון
ביצה – למתכון מלוח כף חומץ + כפית סודה לשתיה |
3 כפות טחינה |
כף קמח חומוס/ עדשים + 3 כפות מים
כף קוואקר דק+2 כפות מים
1:1 החלפה בכמות זהה, לשים לב למרקם הרצוי אם נרצה לקבל תפיחה – רצוי להוסיף אבקת אפיה או סודה לשתיה למתכון
קמח לבן קמח מלא 1:0.75 100 ג’ קמח לבן יוחלף ב-75 ג’ קמח מלא קמח מלא סופח יותר נוזלים מקמח לבן, ניתן להשתמש בכמות זהה ולשנות את יחס הנוזלים במתכון
קמח לבן קמח כוסמין 1:0.9 100 ג’ קמח לבן יוחלף ב-90 ג’ קמח מלא קמח כוסמין סופח קצת יותר נוזלים מקמח לבן, ניתן להשתמש בכמות זהה ולשנות את יחס הנוזלים במתכון
קמח תופח קמח מלא + אבקת אפיה 1:0.75
ותוספת כפית אבקת אפיה לכל כוס קמח
 100 ג’ קמח לבן יוחלף ב-75 ג’ קמח מלא + הוספת חומר מתפיח קמח מלא סופח יותר נוזלים מקמח לבן, ניתן להשתמש בכמות זהה ולשנות את יחס הנוזלים במתכון
סוכר לבן דבש / סילאן/ מייפל 1:0.75 100 ג’ סוכר יוחלפו ב-75 ג’ סילאן/ מייפל/ דבש יחסי המרה 1 כוס סוכר = 3/4 כוס ממתיק נוזלי.
שימו לב – לסוכר יש גם תפקיד ביצירת מרקם, ולכן הוא לא מומר לממתיק נוזלי בצורה מושלמת.
זה עובד בסדר גמור בעוגות בחושות ופחות טוב בעוגיות.
כמו כן לסילאן ודבש יש טעם דומיננטי וצריך לקחת את זה בחשבון.
ייתכן שתידרש אפיה ארוכה יותר בהמרה מהסוג הזה
מכיוון שהוספנו נוזלים למתכון
שמן צמחי שמן קוקוס / שמן זית 1:1 החלפה בכמות זהה במקרה של מאכלים מתוקים מומלץ להשתמש בשמן קוקוס או בשמן זית עדין